Övningar som bättrar sitsen

Önske-inlägg från tidigare här nu :)
-
Övningar som jag kommer tänka på som bättrar sitsen att man sitter i en lodräts sits är:
-
Dressyr: Rid utan stigbyglar och tänk på att alltid sitta rak, om det blir att du blir bakåt- eller framåt lutad så tänk på att det är ngn som drar upp dej, så du blir rak, ha hälen ner och ha långa avslappnade ben, (det är i och för sej lättare om man har ngn som står och tjatar på en så man minns lättare. Rid volter och tempoväxlingar. Om du blir framåtlutad är det väldigt bra att öva på tempoväxlingar, speciellt när man ska korta in steget då ska man ju sitta djupt i sadeln & och lite bakåt lutad. Om du blir bakåtlutad är märker du att det inte är så bekvämt att sitta så en längre stund om du kommer underfund med att du gör det :)
-
Hoppning: Du kan lägga upp lite bommar / cavaletti på en långsida och träna på att korta galoppstegen mellan bommarna / cavalettin. Då måste du sitta djupt i sadeln och lite bakåtlutad precis som i dressyren. I hoppningen är det väldigt mycket dressyr mellan hindren för att få hästen uppmärksam. Du kan även ta bort stigbyglarna för att komma djupare ner (även om man inte märker det, kan man sitta väldigt stelt) även här e det lättare om man har ngn som står och tjatar på en att vara rak i ryggen. Så ni rider helt enkelt relaterade avstånd, ha inte för höga hinder så ni tappar bort er.
-
Glöm inte att slappna av i hela kroppen och knip inte med knäna, Kom också ihåg att andas ! Sitsen borde bli mjukare då (:
-
Hoppas det var till ngn hjälp ! :)

Kommentera

Kommentera här:

Namn:
Klicka

E-postadress: (om du vill)

Din blogg eller hemsida:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0