Flickorna på klitteholm


Hoppla, vilka häststorlekar!

En av Sveriges största hästar, Shirehästen Herkules, 900 kg tung och 190 cm hög, träffar här Sveriges minsta häst, miniatyrhästen Patriot, 70 kg tung och 65 cm hög.
Blå outfit


2010-10-30

Idag gick det jätte bra när jag hopptränade Hnokki, kunde inte fokusera på slutet. Blev lite allmänt förbannad.
Sen efter att jag hade ridit fotade jag och Jennifer hästarna och dom kommer upp snart. Sen så for jag hem.
Har inte så mycket att skriva idag, så jag försöker någon kväll göra ett färdigt inlägg varje dag ifall jag inte orkar skriva ! bilderna kommer snart :)Ridskor eller Vanliga stövlar

såg ett liknande inlägg på en blogg, VAD TYCKER NI?
underbart

Godmorgon alla läsare, skriver detta inlägg vid 2 tiden, så det kommer något inlägg imorgon. Idag ska jag och rida hnokki på dan. Har lust att fara till kohagen igen, är amaaazzing där, Ska ladda upp lite bilder jag laddat upp förrut men som jag kanske inte laddat upp så jätte mycket endå. Så ja, ett morgon inlägg kommer mera på kvällen!

KOMIGEN

kom igen nu, komentera ge tips!

eye


beställt!

Ryktsten, hovkrats, godis, strumpor och mycket mera :)

Skillnad?

Jaa.. Första gången jag red Hnokki.
Nu ser det ut såhär:
Jag tycker iallafall det är skillnad. KOMENTERA!

Skillnad?

Såhär såg det ut när jag provred Hnokki: 

NU ser det ut såhär:
Tycker vi har utvecklats otroligt mycket, under 1 år! Har inte ridit han i 1 år men.
Komentera gärna :)

Ska vi köra reflexstile?

Tycker ni det är SNYGGT med att ha reflexer på nästan all utrustning?
Det är ju bra, men nu frågar jag om det är snyggt!
tidinställt inlägg?

Funkar inte!
har jag gjort 3 inlägg som skulle ha kommit upp för minst 20 minuter sedan!

JAG HAR EN DATOR!

NU ska jag blogga som aldrig förr :)))

Kohagen

alin och jag drog till kohagen idag, Amanda Felicia och Sandra kom med.
Asså det går inte och beskriva hur underbart det är där, Som en egen liten värld inom stängsel.
Hagen är duktigt stor med massa olika ängar och stigar med lite "terränghinder" Sjukt kul!
Sen finns det massa små stigar i en skog, gah love it!
Men iallafall så gick det jätte bra att rida Hnokki idag. Han stress skrittade inte eller
tog världens galopp utan lungn och samsad hela tiden! Det gick säkert bra för malin och bob med.
Men efter vi ridit så satt jag på Svettäcket och gick med Malin till Bobs hage med Hnokki.
Sen fick Hnokki gå in i sin hage, sen packade vi lite hö, och massa smått och gott.
Ska hopptävla snart, samma dag som jag dagsverkar. Kommer att bli en duktigt lång dag!
Men nu ska jag göra lite mera inlägg. Det som jag beställt från Hööks och sånt :)
Sen kanske ni har lust och tipsa lite om vad jag ska skriva om? :)

Dator på G

Jag får antagligen min dator idag, imorgon eller i övermorgon (;
fast då har inte jag några bilder :((
just nu är jag med hoppsmurf 2 som snart ska göra ett SAFTIGT inläägg.. håll i hatten
det kan bli hårt!!

Sorry !

Jag ber såååååååååå om ursäkt av min oaktivhet.. (?) men jag orkar inte skriva så mycket.. tyvärr, men lämna önskemål om va ni vill läsa ! :) Jag kan ladda upp lite bilder på när ja tränade bobben till barbacka cupen när ja får alla bilder från jonna :)
cya <3

Ängvaktartorps Linus

Namn: Ängvaktartorps Linus
Smeknamn: Linus
Ålder: 14
Född: 1996
Ras: Shetlandsponny
Mankhöjd: 90cm
Ägare: Therese
Uppstallad: Ponnylyckan
Info:
Linus är en  liten busig ponny, otroligt söt. Mycket busig och älskar att hoppa och springa, han är väldigt liten därför kan det vara lite svårt för honom att hålla samma takt som dom större ponnyerna & hästarna. Han älskar att lufsa omkring i skogen, hoppa över skogshinder tycker han är allra roligast. Han har väldigt mycket energi som aldrig tar slut. Dressyr är inte hans starka sida.. Han är snäll men lite skygg av sej :)

Lilly Flower

Namn: Lilly Flower
Smeknamn: Lilly
Ålder: 18
Född: 1992
Ras: Shetlandsponny
Mankhöjd: 98 cm
Ägare: Therese 
Uppstallad: Ponnylyckan
Info:
Lilly är en snäll, söt liten ponny, hon gör inte mer än vad hon måste, men kan vara lite busig ibland. Lilly har ett hjärta av guld och är inte elak, hon är envis (som shettisar brukar vara) OM hon blir sur så kan hon hota med att nypas lite ;) Hon ÄLSKAR mat & gör vad som helst för att få en matbit, hon är mysig i allmänhet, Älskar uppmärksamhet och älskar kärlek :) Hon var dräktig, men det blev tyvärr inget föl :(
Lillys ryttare tycker hon är världens bästa :)

Dagens ridning

Idag red jag ut en vända själv på bobben, det var mysigt :) Jag red först till en väg jag inte ridit på länge, men så såg bobben ngt läskigt så jag vände. Ja red istället till åkern vi får rida på och red och flumma lite där ;) Jag filmade en kort snutt.. men den funkar inte att lägga upp här.. men jag ska se om det går senare. Ska prova igen imorgon eller något ;) Sen tog jag lite bilder, men dom kmr upp senare, orkar inte nu, jag är för trött för det. Aja, tävling imorgon, tyvärr inte på Bobben men jag tävlar honom lite senare, hehe..
Jag har en idé jag tänker lägga upp en bild & skriva kort om hästarna på ponnylyckan så ni får se vad det är för sorts hästar som står där ;) har ingen bild på Greia lr samba men fixar det tills det är deras tur att skrivas om. Vill ni läsa om hästarna/ponnysarna ? :)
Ha de gött <3

Få hästen uppmärksam på dej

Att få hästen uppmärksam att veta vad du vill från marken. Jag kan ta in bobben ur hagen utan att ens hålla i honom, han kan alltså gå lös in och ut från hagen. Men jag tränar även på att han ska vara uppmärksam på mänskor och att han inte ska gå över dom utan runt dom. Jag tänkte alltså skriva om det nu. Lägg en grimma på hästen och ett långt grimskaft, eller en repgrimma :) Du behöver inget spö här. Du går baklänges och tittar på hästen i början, sen stannar du och kollar hur nära hästen stannar eller om den fortsätter gå. Om det fortsätter gå provar du igen. Om den stannar berömmer du, och sedan fortsätter gå. Hästen ska ha blicken på dej och vara lugn och huvudet sänkt. Hästen får inte titta runt sej för då har du ingen kontakt och då funkar det inte.. Du kan gärna ha godis med åt hästen i fickan :) Du nöter på i skritt och stanna. Sen kan du prova släppa hästen och gå brevid hästen och gå framåt och stanna. Du får inte titta på hästen i detta fall, den ska känna att den kan lista ut vad du vill ifred. Du kan ha spö här Om du vill. Inget måste, jag använder inte spö.. Du kan lägga fram ett hinder någonstans, ganska brett som du kan gå över, men hästen ska inte kunna gå över det. Om hästen känner att den vill fram till dej för att göra något bra, måste den tänka ut, kan jag gå över ? Eller ska jag gå runt ? Om hästen går runt berömmer du för då har den tänk rätt. Om den går över provar du på nytt tills den går runt. Du kan även prova att springa med hästen om den är på allerten. Du borda kunna svänga åt båda håll och hästen följer efter. Sen avslutar du med att berömma massor och gör något hästen tycker är roligt, typ gå ut på en promenad snällt brevid utan att behöva sitta fast eller liknande. Mejla om det är något ni undrar över: hoppsmurfarna@live.seKommentarerna ?!

Vart har dom tagit vägen ? Kolla längre bak i bloggen ? Där är det SMOCKFULLT med kommentarer, men det glesnar bort... varför är det så ?? :) Ni tror väl inte att det är förbjudet att kommentera :) Jag ÄLSKAR kommentarer, det gör Freddan med ! så varför slutade ni med det ?? :)

Tankar om min träning / ridning !

Önskeinlägg igen ;)
Min tanke inom ridningen och träningen med bobben är just att han ska komma i högre utbildning. Jag jobbar för fult och just nu kan man säga att han är i utbildningsläget LD/LC. Jag jobbar honom till Lb utbildning. Jag rider mest dressyr för att få honom att lyssna och börja tänka och lista ut vad det är jag vill. Just nu tränar jag mycket övergångar och tempoväxlingar för att han ska förstå vad framåtdrivande betyder och vad det betyder om jag stannar honom eller saktar ner. Det funkar väldigt bra. Min tanke är då att han ska lyssna & fundera. Precis som att vi får en uppgift som vi sedan ska fundera ut och fullföra. Jag ska snart ge honom svårare uppgifter så att han får tänka ännu lite mer, och att han ska förstå att ryttaren bestämmer och att han måste lyssna för att inte behöva upprepa, (vilket han tycker är jättejobbigt) han brukar fullfölja allting jättebra första gången. inom hoppningen ska han kunna hoppa allt utan att stanna. Han ska kunna bedöma avstånden rätt utan att det blir att vi kraschar genom hindren. Han ska kunna hoppa allt i olika vinklar oavsett hur hindret är byggt eller ser ut. Han tycker att plank hinder är läskigt exempelvis. Där han man redan listat ut min tanke. Inom ridningen är min tanke ungefär samma som i träningen. Fast ridning & träning anser jag inte att det är samma sak. Inom träningen lär jag bobben saker och inom ridningen repeterar jag dom och bara har det skoj. Skogsridning och uteritter anser jag är ridning. Min tanke inom ridningen är att Bobben inte ska behöva tänka på massa träningar och dressyr & hoppning och så, utan bara få omväxling och komma utanför ridbanan lite :) Nu vet du vad min tanke inom träning & ridning är :)

Naw... ! :)

Kolla ! Jag blev nästan tårögd ! F*N VA FIN HAN VA I MAN & LUGG !!! Jag bara SAKNAR det !
Åååååh jag bara smäääääääääääääälter........ <3

Bloggsvar...

Jag skulle GÄRNA ha bloggsvar på denna blogg ! Är det någon som kan fixa ?! hehe Vill haaa ! :D

Få hästen att lyssna och vara uppmärksam

Jag har fått in ganska många förslag hit och jag ska försöka uppfylla era önskningar att lägga in dom ;) Ett av dom förslagen är att vi ska ge tips på hur man får hästen att lyssna och bli uppmärksam inom ridning (jag antar att du menar i uppvärmningen) Mitt tips är, om hästen är lat kan man ju direkt när man suttit upp och fixat allt klart är att inte låta hästen "sova" Den ska vara uppmärksam på dej och du ska vara kvick på hästen, att om den segar till ska du vara där med skänkeln direkt och säga "knack, knack" med skänkeln i sidan på hästen för att det ska lyssna på framåt drivande skänkel. Hästen får Absolut INTE sova.. då är det svårt att få fram hästen till de man ska göra, exempelvis dressyr som man måste ha energi för att fixa. När man kortat upp tygeln brukar vissa hästar ta det som att sakta in. Där måste man vara på Direkt med skänkeln att visa framåt ! I skritten gör Mycket övergångar skritt-halt-skritt osv. lägg gärna in tempoväxlingar i skritten så hästen lyssnar. DU bestämmer när hästen ska göra vad inte hästen. Du kan ex ta 5 steg skritt, sen 5 sek halt och 5 steg skritt, sen varierar du hur många steg och sekunder du gör. Över till traven, där jobbar du på samma sätt, jobba gärna trav-skritt-trava-halt-trav-halt-skritt-trav och så vidare att du varierar det du ska göra. Gör mycket volter, ställa, böja i Alla gångarter så att hästen vet att det kommer något nytt och blir uppmärksam. Mycket halvhalter behövs om detta ska funka. Du kan ex inte bara göra ngt huxflux utan förbered ;) Om hästen drar iväg mycket kan du göra en halt från traven och rygga några steg. sen provar du igen. Mycket tempoväxlingar även i traven är mycket viktigt :) Över i galoppen gör du samma sak som i skritten & traven. Om du rider en väldigt pigg häst kan du göra väldigt mycket volter, övergångar, tempoväxlingar så hästen lyssnar och är uppmärksam. Sen borde resten av lektionen funka mycket bra :) Om detta inte funkar för er får ni gärna kontakta mig på hoppsmurfarna@live.se och säga vad som inte gick osv.
Hoppas detta hjälpte dej ! :)

Bilder..

Bilder vill ni ha.. Kan vara svårt eftersom jag inte har så mycket ovisade bilder.. men jag kan kolla om jag hittar ett par ovisade .. :)
Orkar inte redigera dom..
Bobben & Exit i sommarhagen
Doris, knashunden på ponnylyckan ;))
Freddan & Hnokki
Hnokki :)
Lilly ;)
'
(Troll) Linus :) (tihihi)
Linuus :D
Bli inte besvika nu .. men Linus är ingen ponny.. Han är en trollponny :D
Marlene :D
Marlene igen :D (finisen)
Bobben :D
Bobrov Kosack :D <3
Så där :) Nu kom ett drös med bilder :))

Förslag ?

Har ni något förslag på vad vi kan skriva om här på bloggen ? Vill ni ha mer bilder, mer texter ? Något som är intressant att läsa om :)

Ridläger ;)

Jahapp.. Snart är det väl dags att börja anmäla sej till ett ridläger då ! Vilket ska man välja ? Karlshem ligger ju såklart som första val.. men om inte jag får för att det var så dyrt då ... ?

Mupp -.-

Mitt förra inlägg blev mupp.. förlåt, jag vet inte varför det blir vit bakrund hela tiden .. :/

Helgens Avflygningar ;)

I fredags flög jag av Bobben och det gick till som så:
"Jag & freddan red i skogen och oansvarsfull som jag var och red med lång tygel i skogen på en femåring som man inte vet vart kan ta vägen, så var det något i skogen som skrämde honom rejält, så skenade han rakt in i skogen, så jag hamnade liggandes på hans rumpa. Jag försökte få stopp på honom men lyckades inte. Sen gjorde han ngt och så låg jag på marken helt plötsligt, sen hade jag tyglen runt foten, så Bobben höll på kliva på mej.. jag kände hans bakben landa precis precis brevid mitt ben, någon millimeter till hade han klivit på mej"
Maggan flög jag av så här:
"Jag red barbacka för att sadeln jag hade bara gled åt höger så jag tog av den. Sen märkte jag att hon slängde vikten åt vänster hela tiden så det var supersvårt att hålla sej kvar. Men jag rätade upp mej efter svängarna. Jag styrde mot ett litet hinder på kanske 40cm höjd och efter det så tappade jag balansen och kastade av mej, så det resulterade en fot som jag knappt kan gå på.. Men jag fattar inte hur Vristen kunde få ont när ja inte ens landade på den .. ?"
Höhöhö, jag ska hålla mej kvar på hästen i fortsättningen. Tro mej ;)
En bild på mej & Maggan från första gången jag rider henne :)
Bild från tävlingen som Sharro fotat :)

OTUR ! :/

höhö, detta är min oturshelg ! I fredags flög jag av Bobben så det bara skramlade om det, och idag Maggan.. ehehe..
men nu e de så att jag skulle behöva uppdatera här, men tyvärr så orkar jag inte... :(( skriver imorgon istället :)

Tips ;)

Tips till er med vita hästar ;) Om hästen ska vara vit & fin men ser ut som jag vet inte vad. PÅ mickis i stan finns ett SUPERBRA shampoo för skimmlar. Köp det, det kostar 8 euro men det luktar inge vidare. Du börjar med att tvätta hästen med vanligt vatten och sköljer ordentligt överallt. Sen tar du lite shampoo i handen och börjar gnugga på benen eftersom dom brukar vara ganska leriga om dom går i en lerig hage. Du sköljer bort shampoot på benen och går sedan över till halsen. Du sköljer inte bort det på halsen utan fortsätter NOGA runt hela hästen på shampoo, sen kan du shamponera in manen och till sist svansen. Du kan (om hästen har lång pannlugg) lägga bak den och shamponera in den samtidigt som manen. Skölj noga av. Om du vill ha en extra vit häst kan du tvätta hästen en gång till med shampot dock inte på samma sätt. Nu börjar du från nacke -> bakben. Sen tar du svansen och manen en gång till sen sköljer du bort allt Noga ! Inget får vara kvar i pälsen. Du torkar hästen med hjälp av solen (om det är soligt ute) annars slänger du på ett svätt täcke och går med hästen. Men hästen får inte bli svettig ! då förstörs allt.. Du kan även longera hästen så den får upp värmen samtidigt, men på en torr ridbana att inte bakbenen blir skitiga. När den är torr kan du smörja in hovarna och ta med lite häst olja runt ögonen så att du framhäver dom lite mer. Huvudet torkar du rent med en fuktig trasa. Sen kan du laga fina flätor eller något i manen, efter det har du en fin häst :D

Bloggtorka... :(

Alltså, jag har tyvärr ingen dator och det är sjukt sällan jag får vara på pappas dator så jag passar på medan pappa inte är hemma att skriva lite.. Så ni vet att det inte kommer bli mycket bloggning på ett tag från mej .. :( Aja, imorgon ska jag rida Bobben :D det ska bli fett skoj om min f***ing muskel vill med mej då.. gick ju knappt igår.. men jag lever vidare och hoppas på att det går över ! :) Slänger in något roligt här nu i nästa inlägg ;)

bloggpaus

Kommer inte kunna blogga på ett låååångt tag, datorn är sönder :s
är på min systers en gång i veckan kanske. Men så att ni vet

Bloggning = 0% ?

Jahapp.. här har man inte skrivit på ett tag känner jag .. Freddan brukar fixa det medan jag latar mej med att inte skriva, hehe..

Idag var ja till Bobben och red honom lite ;) eller jag longerade lite först med inspänningstyglar för att han ska börja jobba lite mer under sej eftersom hans rygg inte är den bästa. Och det skulle inte vara bra om den "går sönder" nu eftersom han bara är 5 år. Jag longerade lite, och i början var han bara fånig x] han vände sej in mot mej och började backa när ja ville att han skulle framåt. Efter ett tag gick det mycket bättre, han lyssnade och gick rakt framåt på en volt :D Sen tog jag bort inspänningstyglarna och red lite vanligt. Jag red lite halter och sånt :) Praktiska övningar som är bra :) Jag jobbade även honom lite i form för första gången gick han i form utan inspänningstyglar (jo, jag vet att hästen inte går i form med inspänningstyglar) Jag red lite lugnt, sen fick jag en lampa så jag tog lite skutt över ett hinder :) hihi, det kanske var 50cm så det var inte så högt. Men kul var det :D Sen stod jag & jonna och snackade lite om allt möjligt ;) Det var chill, sen skulle ja knyta en grimma åt linus med det hann jag inte med så jag knyter vidare på fredag, hehe..

RSS 2.0