Tidsinställda inlägg ?

Jag funderar på att börja med tidsinställda inlägg på tisdagar & speciellt onsdagar, vad vill ni läsa om då ? Hiss / Diss & This or That har jag redan på schemat eftersom det går fort att fixa såna ^^ Så vad vill ni läsa om ?
Fail bilder ?
Andra bilder isf på vad?
lite fakta / tips ?
Annan random text (och då menar jag random, jag kan skriva om va som helst :s)
kom me förslag så vet jag ! :DAtt kalla ridning tjej sport är som att kalla fotboll kill sport!

.

Red du en man eller hingst?Emelina och jag.. lyckas alltid..?


Mobil bilder

Inget bloggande

Jag kommer ta det lugnt med bloggandet för jag måste verkligen plugga ! Jag har förhör imorgon, prov på onsdag & sen kmr det prov efter prov som måste pluggas på ! Sen har jag Sharlie som ska skötas, skolan & Julia + ridlektioner. Jag har massor att göra i mitt liv nu och hoppas på att jag hinner med bloggen ! Det är ett plus ;) Så räkna inte med mycket uppdatering från min sida senare :)

Färg ?

Här får ni en bild av knashästen, nu ska ni svara på min fråga:
Vilken färg passar bäst på Sharlie ?
Mörka färger ?
Ljusa färgen ?

Sharlie ♥ Belle Amie ♥ & Cannelle ♥

Nu kommer bilder på finaste finisen ♥
Belle Amie ♥

Cannelle ♥

>Plugga<

Nu ska jag plugga! OM jag hinner upptaderar jag ikväll, men jag kan inte lova något!


/Fredrika

hästen gick omkull..

hejsan!
-
Idag var jag till stallet och red med Emelina, hon red Hnokki och jag Gandur. Vi har varit oturs följda hela dagen! När Gandur babyringar for igenom munnen hoppade Emelina av och fixade det. Sedan när hon skulle hoppa upp bråkade Hnokki gick iväg och en gång trillade Emelina ner i en snögrop. Sen när Gandur skrittade på hur fint som helst så svänger han in mellan 2 träd. När jag skulle svänga tillbaka honom far han omkull! Och herregud vilken äcklig känsla jag fick, så när Gandur låg på marken försöker jag "hoppa" iväg från honon men fastnar i stigbyglen, men kommer loss sen. Och jag typ säger, "kliv inte på mig, kliv inte på mig!!" Sen kollar jag om han skulle halta eller något men det gjorde han inte så jag hoppade upp igen så vi red vidare. Sen har vi tappat våra vantar hela tiden och massa saker. Gandur var löjlig idag och het. Han blev rädd för när en gubbe högg ved 20m ifrån han? Efter ridningen så hade jag och Emelina knytkalas, ganska gott och har gått på plus med fett på kroppen! Sen fixade vi lite i lösdriftet, gjort fula skratt och pratat massor! fin dag det här, förutom att vi har haft mycket otur. Inte några bilder eftersom jag inte har någon kamera!
-

//Fredrika

No rubriko

Idag ska jag och Natha fara och hälsa på Sharlie och hästarna där ! Kameran får komma med! (: Hoppas det kommer en stor sol bara ! Eftersom Sharlie e svart så bilderna så disiga.. Nu ska ja plugga sen åker vi ! (:
-
Bilder på Sleipners alla hästar kommer senare eftersom det är önskat, bilderna på isisarna kommer nog, måste hämta dom från freddan först.

Tävling!

Vi ska snart ha en tävling om ett Schabrak, men det är först när vi tjänat ihop tillräkligt på videofy. Så kolla på filmerna så tjänar vi pengarna snabbare så blir tävlingen snabbare också! Nu kommer några filmer ni kan kolla på :).
Kolla nu på filmerna riktigt många gånger! :D

Tinker in my ♥

Har jag ngnsin sagt att jag vill ha en tinkerhäst ? isf säger jag det nu ! Jag vill ha en tinker häst ! Dom är ju helt UNDERBARA :D ♥ Kolla bara :
Tinker = Sharlie
Sharlie = VILL HA ♥

Älg + NH = ?

Jag visste inte att man höll på med Nh på älgar oxå xD HAHAHAA

Så jäkla duktiga !


bilder

kommer bara komma lite bilder framöver eftersom min kamera är sönder och jag kan bara fota med min mobil då och den är seg och otroligt dålig!
-
//Fredrika

Mer Fail-bilder

eeh ja, jag har inte så svårt att hitta fejl bilder asså xD HAHAHAHA
//Malin

Bilder ?

Vad vill ni ser för bilder ? Nu är det faktiskt så att ni får önska bilder på vad ni vill se ;)
Bilder kommer på :
- Sharlie (far & fotar imorgon om jag får)
- två isisar i södersunda
Vill ni se ngt annat ? Ge MASSA förslag ! Jag kan ju inte precis fota på ponnylyckan det får freddan sköta. Men andra hästar :)
//Malin

This or That ?


Helskodda ribyxor                                           Sadelskurna ribyxor

Ordentligt fail !

Mitt & Doris arsul är mycket snyggare än Hnokki & Freddan ! hahahahha xD
//Malin

Fail bilder

Nathalie har fotat alla :)
//Malin

Svar på tal :P

Han står i västerkalmare, jo du ser alldeles rätt ! Det är Hnokki, för ett år sen stod han där ! jag vet inte hur länge, då freddan var och provred Hnokki träffade jag Sharlie för första gången, det var då fotot togs. Han flyttades senare för att han skulle säljas. Jag skulle köpt honom men mamma ångrade sej då P ringde. Sen var det tänkt att han skulle säljas till skåne. Sen flyttade han och jag visste inte vart. Sen senare kom det fram att han flyttat ca 3 km från mitt hus.
//Malin

Videologg del 2

Jag slutade del 1 med:
Är du sur på T för att hon tog en dag ? och svaret fick ni här:
jag kuttade av mitt i sen ;)
//Malin

Känslan är obeskrivlig <3

Jag är så jäkla glad nu !!!!! :D Glädjen bara bubblar inom mej !
Idag fick jag beskedet: Sharlie stannar på Åland ! Idag på HK:n i skolan messade jag P och frågade om hon från finland hade hört av sej, hon hade inte fått svar så han stannar ! Vi ska träffas i stallet nästa vecka någon dag ! HJag är så jäkla spänd på att få träffa P & Sharlie igen ! Känslan är obeskrivlig ! Helt underbar, Älskade Sharlie <3//Malin

4 igen !

Nu är vi ÄNTLIGEN 4 igen !! :D <3 Sharlie stannar på Åland och jag ska träffa hans ägare nästa vecka ! :D Visste väl att det inte varade en så lång stund ! :D
//Malin

godmorgon!

chacha alla söta läsare :*

nejmen, hejsan!
Snart far jag till stallet, Hnokki tänker jag hoppa lite först om det inte är halt på banan. Den är ju plogad och fin och snart kommer sand ;) Gandur har jag ingen anning om vad vi ska göra med idag. Men nu ska jag lägga upp en film när jag skrittar Gandur. Sen så kommer mina frågor i ett inlägg idag eftersom jag inte har någon stans att svara på dem.
-

Samma ponny ?

När Hasse stod i Finland var han nästan intill svart. Just nu är han ju nästan helt vit, det är ganska otroligt att han ändrat så enormt mycket ! :) Han köptes in till ridskolan 2005 och därefter blivit vit O.o Man kan ju inte tro att det är samma ponny !
//Malin

Videologg del 1

Asså ni kan ju dissa att jag dampar sönder på min lugg, och att jag är risigast, men jag hade precis klivit ut ur duschen så, men det är ju svaren som är de viktigaste (a)
//Malin

Rätt svar

För ungefär *kollar på klockan* 20 år sedan la jag ut en gissartävling här & 2 svarade O.o Rätta svaret är ju såklart Sharlie <3 Han kommer kanske bli den nya hoppsmurfehästen ! :D
Rätt svar hade:
Jonna- www.jonnastolt.blogg.se
//Malin

Seg = Sen

Jag har massor att göra som är ogjort !!!!
- Mejla vinnaren om vart priset ska skickas
- Fixa länk till min "mini-tävling" som bara 2 svarade på xD
- Fixa videologgen jag har lovat er i en vecka snart
- Ge er en bildbomb på något så ni har något att se på
- Skriva långa och många inlägg
- Fixa "Malin " & "Fredrika" namn till bloggen
- Det finns mer ^^
Det är ju så sjukt mycket jag borde göra på en dag, sen har jag ett liv utanför bloggen som tar så sjukt mycket tid, skolan tar upp 75 % av dagarna typ ^^ kompisar, hästar & bloggen.. Måste hinna ! Imorgon slutar jag tidigt så far jag hem och uppdaterar bloggen.. Låter de bra ? :D
//Maliin

Videologgen skapas

Äntligen kan jag göra svaren på era frågor ! Det är bara ett problem.. det blev lixom 8 minuter långt.. jag kommer dela upp de i 2 eller 3 delar sen ;) Jag vill ju inte att ni tröttnar på min videologg (: haha håll utkik ;)

//Malin

suck !

nu skulle jag gjort videologgen, men vad står i vägen .. ? jo, kameran har inge batteri -.- asså herregud va världen är mot mej O.o
aja jag går å lägger mej ist ;)
//Malin

Videologgen

Jag fixar till en videologg snart, ska borsta håret först :P Så svarar jag på min halva av frågorna ;)
//Malin

vet inte..

om jag hinner upptadera idag, kom hem från stallet för 1h sen och duschen direkt sedan. Nu sitter jag här sjukt trött och  måste plugga på prov och har läxar. Dessutom MÅSTE jag lägga mig tidigt idag :s har inte sovit vettigt på år!
//Fredrika

Mina sköthästar / medryttarhästar jag haft / har

Nu tänker jag skriva om alla sköthästar jag haft genom mina år på ridskolan + utanför ridskolan, ska försöka ha dom i rätt ordning (: Börjar med de på ridskolan:
Den första jag började med då de år jag skulle fylla 10:

Limett
Limett även kallad Limpan började jag sköta när hon var 16 tror jag.. Hon är ett svenskt halvblod född 1991, jag tog inte reda på så mycket om henne (var rätt liten då..) Då jag började sköta henne hade jag inte ridit henne en ända gång men jag älskade henne ändå <3 Jag skötte henne nästan ett år. Hon såldes den 14 mars 2008 som pensionär ut på landet :)
-

Baloo
Baloo eller Kungen som han kallas är en underbar valack f 1992. Han är ett holländskt halvblod 172cm i mkh. Jag började sköta honom 2007. Vi tävlade en gång & jag red honom massor på lektioner. Jag & Baloo blev jättebra vänner, han smågnäggade åt mej när jag kom, han är som en jättehundvalp ! Jag skötte honom ungefär 4 gånger i veckan och var ensam skötare & de gjorde mitt band till honom ännu starkare ! Han blev tyvärr sparkad i hagen och fick därför inte hoppas längre, men dressyr fick han gå i (: I markarbetet fick jag alltid ha honom om jag ville, men då måsta jag byta häst till själva hoppningen. Han är ganska fånig av sej x) haha sötisen <3 Jag var ju jäkligt liten jämfört med honom och ibland busade han lite med mej och bockade lite dock tyckte ja de va lite läskigt .. (ni ser ju storleksskillnaden mellan oss på bilden) Han såldes ut på landet fredagen den 13 mars (2 dagar före min födelsedag) helt underbar present fick jag då ! (eller så inte) Jag var lessen minst ett halvår efter han såldes..
-
Zinnidine Zidane
Zinnidine Zidane även kallad Zinnidine, Zidde & Dino fick jag börja sköta eftersom Baloo såldes. Han är en korsning mellan New forest & Svenskt halvblod f.04. Det var inte meningen att han skulle ha skötare, han skulle få det i slutet av vårterminen, men jag fick börja tidigare (: Dino är en jobbig typ som är söt, haha :) Jag skötte inte honom så länge, han flyttade in i Baloo's box och senare började jag tänka mer och mer på Baloo och klarade df inte av att sköta honom längre.. Jag hade sedan ett ganska långt mellanrum innan jag började på nästa häst pga att jag mådde dåligt.. Dino flyttade sedan till Karins ridskola på föglö över sommaren, kom tillbaka till ridskolan och såldes tillbaka till uppfödaren för inte så länge sedan :)
-
Alice
Alice är ett Welsh Partbreed sto f 1997. Hon är jätteduktig på det mesta (: Hennes första tävling hon var med i var en LA och den vann hon (!) Jag skötte henne en termin innan jag insåg att det blev kallt (hon står i utebox) + att jag blev förälskad i Julia oxå ! så jag tänkte jag kan va skötare på alice en termin och julia en.. men nej det blev inte så :)
-
Black Jewel x
Black Jewel x även kallad Julia är jag skötare på nu, har varit det i ett år nu. Hon är en angloarab f 2000. Hon älskar att hoppa och hoppar allt man styr på (: iaf om man kommer i sånt bra tempo och väg att hon kan hoppa, hehe :) Dressyr är hon även duktig på ! Jag och Julia håller på bli bra vänner känner jag, hon följer mej i ridhuset som en hundvalp bland de andra hästarna. Hon är helt underbar ! Jag skulle startat henne i en 70cm tävling, men det gick ju som det gick.. vi kom till framridningen ett steg sen skulle vi ligga på rygg därute.. ;) Men nu denna tävlingssäsong ska jag börja tävla henne så ofta det går (: Just nu rider jag henne på lektionerna, jag red henne hela förra terminen och ska rida henne denna termin oxå ;) Jag vill verkligen känna henne på samma sätt som Baloo, jag vill känna känslan igen att känna att hästen litar på mej ! :)
-
Utanför ridskolan:
-

Carol
Carol en tinkerponny f 1995. Jag red henne i 2 år. Jag lärde mej otroligt mycket under den tid jag red henne ! Hon lärde mej nästans intill allt jag kan idag ! okej där överdrev jag, men mycket ! Jag tävlade henne tre eller fyra gånger, jag kom inte runt en ända bana med henne.. hehe oups xp Jag hade alltid mamma med mej när jag red henne eller så red jag ut med min syster och L, men det hände inte så ofta.. Carol är allvarligt talat världens snällaste ponny ! Snällare får man leta efter ! ;) Jag har rekordet i högsta hopp med henne som ligger på 1,20 (!) själv är hon ju bara 135 och att hoppa nästan lika höga hinder som hon är hög tycker jag är ganska fantastiskt ! sen hade hon urusl kondis :) Jag slutade sen för att hon fick problem med bakbenen, och då var det promenader som gällde. Mamma orkade inte bara gå på promenader med henne så jag måsta sluta :( då började sökandet av en ny ponny att rida...
-
Baloo
När Baloo flyttade från Sleipner hade jag en tanke på att fråga Å hans nya ägare om jag kunde få bli skötare på honom i hans nya hem, men det blev aldrig av. Ungefär ett år senare messar min ridlärare och säger att Baloo behöver en skötare & då hade hon sagt att jag skulle vilja bli (ngt sånt typ) Jag fick Å's numer och messade dit och sa att jag gärna kommer och sköter ! :) Så där började mitt liv med Baloo igen ! <3 Han kunde inte ridas dock men jag gick på promenader och ryktade, mockade och fodrade och sånt som en sköter gör ! (: Jag hade jätteskoj, men mamma kommer igen och säger att jag ska ta en paus med Baloo för det blev så mycket hästar i veckorna.. sen dess har jag inte träffat honom..
-
Sjöängens Raket
Sjöängens Raket även kallad Raket, han fick omkring 100 smeknamn av mej och det kom nya varje dag .. Jag red honom i 1,5 år, det var den underbaraste tid jag ngnsin haft ! han är en shetlandsponny f 1992. Han älskar att bada och att springa ! Jag både körde honom, red honom och gick även på många promenader ! :) Jag badade alltid med honom på somrarna för det var oftast väldigt varmt ;) Jag red jätte ofta barbacka så jag inte orkade sadla x] jag tävlat med honom en gång, vi kom runt banan, dock uteslutna :( Vi har även vart med i luciatåget ett år och ridit honom för tränare en gång. Det tyckte han var jobbigt och bestämde sej för att va klar efter 20 minuter, men han var snäll och orkade hela lektionen ! snällaste bäbisen <3 Raket åt allt man stoppade vid hans mun, han älskade frukt & grönsaker :D Han är en överpigg ponny som gärna bockar om han få chansen, han hatar dressyr och df red jag inte dressyr så mycket, men jag insåg att det behövdes så jag tvingade honom att gå ett par dressyrpass, hehe elaka jag :P Den 17 maj 2010 slutade allt de roliga med honom och mitt liv gick sönder och är fortfarande inte helt..
-
Bobrov Kosack
Bobrov Kosack även kallad Bob, Bobben, Bobrov, Bobs och allt möjligt ! Han är en Baskjirhäst f 2005. När jag började rida honom red jag även Raket, men senare var de bara bob som gällde. När jag börja rida honom reds han på ett Jaktkandar. Han kunde ingenting & frågade df om jag fick utbilda honom till nånting och jag insåg senare att hans passion var hoppningen ;) Jag hade inriktningen på hoppningen hela tiden då jag red, även dressyr och tänkte "det här och det här behövs i hoppningen" Jag ville inte att han skulle tröttna på nånting så det blev små korta pass som slutade med ngn han tycker är skoj ! Jag red grunderna med honom och lärde dom. Jag red ett kort tag på pessoa men ville senare ha ett tre delat tränsbett som jag lärdfe honom gå på. Jaktkandar & pessoa är ju väldigt skarpa bett & han hade ju lärt sej att ett litet tryck i handen känns som ett stort tryck i munnen ungefär ;) Sen efter det hade jag alltid ridit på tredelat bett ;) Bob tycker oxå om att bada men är lite rädd för vågorna O.o Och är i början väldigt fånig och inte ville gå i först, men det går alltid med övertalning ;) Det slutade en plötslig jävla dag för att jag hade helt plötsligt gjort en jävla massa fel och fick inte fortsätta göra det ^^ Så jag beslöt mej för att sluta på honom, känns skönt ändå, vet nt va jag hade fått för mer skit om ja fortsatt, men nåja det är historia och jag lever vidare ;)
-
-
Nu har ni lite inblickar i vad jag har skött för hästar i mina dagar ;)
//Malin

24/1

idag red jag ut Gandur med Emelina&Frida allting gick fint. Allt går brabra med Gandur medans dom andra travade/galopperade iväg brydde han sig inte och skrittade fint efter. När jag skulle tränsa höll han inte på att  bråka med huvudet så mycket! :) På slutet tog vi några steg trav och det gick sjukt bra, lugn och fin :D Han kan fortfarande inte skänklarna så bra men det blir bara bättre! Imorgon ska therese köra markarbete och jag rider bara ut på Hnokki! :) Ha en bra kväll!
-
Gandur fick vita babyringar, ska kanske beställa rosa från ponnyprakt, men det kanske är elakt mot han! :s
-
//Fredrika

Nytt

utseende på bloggen! :)

Hiss/Diss?

//Fredrika

Kissing Spines (ryggsjukdom hos hästar)

Hästens rygg består av kotor med diskar och mellanliggande ligament, och bildligt talat kan man likna kotpelaren vid trådrullar som ligger efter varandra. 
Från varje kota/rulle går, likt en hajfena, tornutskottet rakt upp. Det är cirka tio centimeter långt. Tornutskotten har lite olika utseenden men är alltid lite "golfklubbsliknande" i toppen. Hos en del hästar ligger de här tornutskotten så nära varandra att de retar och skaver. De kan också ligga omlott eller vara helt sammanväxta.

Kan vara medfött
Kissing spines, eller överridande tornutskott, kan både vara medfött och uppkomma av till exempel felaktig belastning och träning. Eftersom hästar har samma antal kotor (förutom araben som föds med en kota mindre) kan alltså en häst med kort rygg teoretiskt sätt löpa lite större risk att få trångt mellan tornutskotten. 
Sveriges lantbruksuniversitet (SLU) i Uppsala har genomfört ett ryggprojekt där ett stort antal välfungerande tävlingshästar i alla discipliner röntgades. Undersökningen gjordes för att få ett stort normalmaterial att jämföra med. Projektet visade att många hästar har tätt mellan tornutskotten, eller till och med sammanväxta tornutskott, utan att ha problem av det.
- Risken är ibland att det görs en ren röntgendiagnos. Med det menar jag att kissing spines inte alltid är orsaken till det problem man undersöker, säger Carina.

Träning kan vara uppbyggande 
För en häst med täta tornutskott kan träning antingen vara uppbyggande och hålla hästen besvärsfri hela livet. Eller så kan träningen - om den är ensidig, för hård eller utförs med felaktig utrustning - ge stora smärtor och problem. 
- Generellt är det bättre för hästar med kissing spines att arbeta långa och låga eftersom det hjälper till att avlasta tornutskotten. En sänkt rygg ökar däremot trycket och belastningen, förklarar Carina. 
Det är tekniskt svårt att se hela ryggen med hjälp av röntgen och det beror på att ryggkotpelaren ligger väldigt djupt i hästen, ordentligt omsluten av muskler. Det gör att det behövs en väldigt stor stråldos för att nå igenom och få röntgenapparater klarar av det. 
Det som röntgas är därför oftast just tornutskotten som ligger grundare genom att vara de högsta punkterna på ryggraden. Detta kommer om hästen går med högt huvud och inte arbetas med ryggen. Detta är om hästen har för lite ryggmuskler så man rider hästen direkt på skelettet. För att undvika detta ska hästen arbetas med ryggen och klättras i backar eller ha väldigt bra ryggmuskler.

 

Där är "Kissing Spines" ryggkotorna trycks ihop och detta är inte skönt för hästarna kan jag tro :/

Jag har inte skrivit detta om ngn undrar så det stämmer antagligen om en veterinär skrivit de ;)
//Malin

Skriva..

Jag har såååååån lust att skriva av mej, men vet inte om vad ja ska skriva om ;)

Nehepp..

Jag skulle gärna vilja lägga ut bild på hästen jag snackar om, men det funkar inte.. Även om jag tror att de flesta redan vet vem ja snackar om.. Menni kan ju gissa ;) och den som gissar rätt får en fin länkning här på bloggen, så först till kvarn ;)
//Malin

Inget svar..

Jag har inte fått svar från P ännu.. Hon dära i Åbo kanske inte kommer höra av sej .. :( Jag hoppas verkligen han kommer stanna, jag saknar honom så jäkla mycket ! Vill, hoppas, väntar..
// Malin

Morgondagen

Imorgon far jag först in till stan och köper "bebis ringar" (inte en anning om vad det heter) rosa till Gandur, haha! ;) Han har ju samma träns som Hnokki vanligt vis men nu när jag rider med Emelina och Hnokki så går det inte, så therese fixade ett annat och det bettet glider igenom munnen väldigt lätt så. Sen ska jag och Emelina rida ut på galoppstigen! :)


// Fredrika

Today(Nej jag står inte på Samba)

blogg.se
Det har inte funkat på 2 dagar att ladda upp video för mig, blir så himla sur! :@ Sen igår kunde man inte logga in eller se någon annas blogg, fyy! :(

// Fredrika

23/1 :)

Nu ska jag berätta om ridningen idag, och den är lite rolig haha! :)
-
Idag var jag och Gandur ut på uteritt för första gången i våra liv, haha :D
Det gick väldigt bra! Vi gick efter Hnokki så han gick snällt efter. Han började bråka lite när vi skulle svänga in på en väg men det löste sig! Han var väldigt duktigt, och gick jätte fint. På vägen hem så kommer Samba i möte, hon har alltså rymt och haft sönder hagen. Då kommer ju tanken, onej! var är Maggan? Vi tog inte situationen så seriöst och Emelina hoppar av Hnokki för att ta Samba, men jag bara "du måste ju inte det, hon följer ju efter" Så börjar hon gå tillbaka till Hnokki som travar iväg. Gandur som jag trodde skulle få fnatt och springa efter Hnokki tog det lungt och stod still och gick iväg lungt när jag "sa till" Sen trycker Greia sig förbi Gandur eftersom Samba sprungit iväg. Men Gandur går endå lungt efter :) Sen börjar Greia skena och Hnokki med (Emelina sitter inte på Hnokki, hon har inte fått fast han ennu) Sedan kommer vi tillbaka till stallet och då sätter vi in hästarna i hagen och letar efter ett hål i hagen, vi hittade och fixade det! så allting slutade bra till slut! ;)

-

//Fredrika

TACK! :)

Emelina som orkat fixa smiles på vårann blogg, besök gärna hennes blogg här!

Hnokkis "Framtida sadel" :)


Vad tycker ni om den? :D
Hnokki ska få den där sadeln troligtvis om några månader

-


japp ska försöka på mig att blogga nu igendå eftersom många vill det. Bilder kommer från idag, och imorgon ska jag fara och köpa rosa ringar till Gandur eftersom bettet han har nu glider genom munnen skit lätt!

// Fredrika

Kommentarsvar:

För första gången svarar jag i ett inlägg ;)

Men den ni har nu är ju skit snygg!?! Varför byta? Onödigt :P
Jag ska fixa nytt för att det är ju bra att byta lite då och då, annars blir ju bloggen tråkig, asså designsmässigt. istället byter jag för att det ska kännas trevligt att knappa in på bloggen och tänka "ååh va trevligt ny header och design igen" istället för "har dom denna ännu ? dom ha ju haft den länge nu.." och jag tycker det börjar bli läge att byta nu (: och vi har haft planer på att byta ganska så länge nu :)
Just df byter jag (:

Ny header & design

Jag ska göra en ny header + design på bloggen senare ikväll, håll utkik ! ;)
//Maliin

Videologgen

Ja, den hära videologgen som jag lovade er igår kommer tyvärr inte, jag är jäkligt risig just nu.. jag kanske gör den imorgon (:
//Malin

Vinnaren:

Vinnaren är:
Amanda med sin underbara bild ! Grattis till dej ! Jag kommer mejla dig om vart jag ska skicka hovkratsen !
Amanda: www.mandazpandaz.blogg.se Grattis !
Varför valde jag just denna bild:
Jag tycker det är en tilltalande bild av temat "Din bästa hästbild" det visar kärleken mellan häst & ryttare väldigt bra !
Grattis till dig ! :D
På andra plats har vi:
Anna- www.deramcatcherz.blogg.se
(Du får din redigerade bild senare)

Grattis !Tävlinsbidragen:

Här är tävlingsbidragen till tävlingen, tyvärr var det bara 4 stycken :(
Jennifer
Emelina
Anna
Amanda
Och vinnaren är:

tävlingen & videologgen (:

Ikväll kommer jag avgöra tävlingen + att jag gör en videologg med era svar (: håll utkik ! Tyvärr fick jag inte mer tävlanden just därför var det länge sen jag startade den.
// Malin

en tjej som inte har något vett i huvudet alls!
-
stackars häst? :P-

http://www.youtube.com/watch?v=2laZJbLnfeo&feature=player_embedded

Hiss eller Diss ?

Randiga oufiten på Hööks
Av mej får grimman diss & täcket hissdiss, jag tror inte täcket skulle passa på så mycket andra färger än svarta ponnyer (:
Vad ger du dom ? :)

Random O.o

Jag gillar att jag har bättre ljud än min bror som är DJ :D hehehe, jag har endast 1 eller 2 högtalare & han har typ 8 O.o. Sånt gillas (y)

WOW ! :D

Det funkar att blogga nu så det kommer ett x antal stycken ikväll, även videologgen så ni får svaren på frågorna eftersom jag och freddan aldrig kommer få den gjord..

Provar

Jag provar och se om det funkar att blogga nu eftersom min dator inte är villig till de ^^ Jag ska även få Ffreddan att blogga senare (:
//Malin

Black Finaste Jewel x

Idag red jag Julia på lektionen. Den gick jäkligt bra kan jag säga nu till en början ! Uppvärmingen gick helt okej, Julia gick på sina 3 spår som alltid.. haha, det blev bättre då jag stabiliserade upp henne lite mer. :) Hon tappade bort sina ben i galoppen lite snabbt och föll ner på framknäna, jag försökte känna efter om hon fick ont men hon kändes bra (: försökte även kolla om hon fick sår på knäna men inte det heller (: bra det att hennes knän håller, hihi :) (nu kan jag låta fånig, men jag tar alltid det säkra före det osäkra) resten av lektionen gick så bra ! <3 Vi hade travhoppning, Julia var jätteduktig och hade väldigt mycket fart. :) Nåja hon var underbar iallafall, och jag ska hoppa henne igen imorgon så det ska bli kul (: Asså jag känner att jag & julia börjar bli vänner nu (: asså Baloo smågnäggade åt mej när jag kom så vf inte julia ? (: Hon följer efter mej som en hundvalp i ridhuset när jag plockar bort bommar och hinderstöd, helt underbar är hon <3 Som sagt blir man vän med ett sto har man en vän restens av sitt liv, Finaste bäbitzen <3

Uppdateringstorka ?

nu kommer jag med mina sjuuuuukt dåliga "skämt" Våran blggtorka hör alltså samman med att snön torkar undan (: haha asså det passar inte ihop xD hahahahaha, vill ni veta ngt roligt / tråkigt ?  isf får ni veta på onsdag (: hehe jag har jättesvårt att hålla mej, hihi :) men jag hoppas verkligen på att det blir roliga nyheter för er (: Jag hoppas även på att få freddan att uppdatera ;)
//Malin (:

This or That ?

Senskydd                                 vs            Damasker ?

Hiss / Diss ?


Hööks nya Discogrimma ??
Dom får en hissdiss av mej, asså inget jag skulle kunna använda till vardag, men på tävling kanske (:
Vad ger du dom ?

Uppdate ?

Den va inge vidare den här helgen tyvärr :/ igår orkade jag inte för jag helgjobbade från kl 9 - 4 och sen la ja mej kl 7... och freddan vet jag nt vf hon inte har uppdaterat.. nåja, jag slänger in lite inläg nurå (:

.. :(

Hon svarade inte.. Provar senare igen.. :)
Spänningen stiiiiiiiiiiiiiiiiiger ^.^
//Malin

Nu..

Nu stunden alla väntat på .. Jag ringer.... ett samtal som kanske når fram och kanske inte.. men jag ringer..
//Malin

Samlar mod...

Jag samlar mod tills imorgon just nu.. jag ska ringa hästens ägare, men jag är så feg för att prata med folk i telefon (föredrar att messa) hehe ägaren är inte så bra på att svara på mess... Hoppas verkligen att jag vågar ringa imorgon, så vi får svaret på frågan om vi blir 4 så småningom igen (:

Gandur idag

Alltså åh, man märker ju vilka framsteg han gör! :') Han bråkade endast vid utgången men inte annars, lyssnar på skänklarna osv. Så allt gick finnemang i dag! Han fick bli riktigt ompysslad idag eftersom han stod så still!


/Fredrika

Today

hade filmer från när jag red Gandur, sååklart funkar dom inte!Inte mera bilder på Gandur, blev för mörkt!

Ponnylyckan ;)

Idag va jag till ponnylyckan.. :) Jag fotade Freddan när hon red Hnokki & Filmade då hon red Gandur, så jag hoppas hon laddar upp bilderna snart. Jag fotade med min kamera, fast hennes minneskort så jag kan tyvärr inte ladda upp bilderna själv.. (: Det va lite tveksamt först om jag skulle träffa bob eller om jag inte skulle bry mej om att gå till hagen.. Men jag gick dit & han stor där och kollade på mej med stora gulliga ögon <3 finisen (:

Stallet idag

Idag ska jag komma med freddan till ponnylyckan och fota henne och Hnokki :) Hoppas det blir bra bilder, det kommer bli skitsvårt att träffa bob... Men jag borde klara mej ;)

Ny häst åt hoppsmurfarna ??

Nu kommer frågan..
Kommer det en ny häst åt hoppsmurfarna ?
Kommer vi va 3 en längre period ?
Kommer vi nånsin bli 4 igen ?
Dom frågorna tkr jag att e rätt viktiga just nu eftersom vi enbart e 3 stycken..
Fråga 1: Ja, det kommer KANSKE en ny häst till hoppsmurfarna. Jag ska ringa ägaren nästa vecka tror jag :)
Fråga 2: Kan inte svara på det.. Jag är kräsen just nu var jag rider för jag vill inte hamna i samma skit igen..
Fråga 3: Ja vi kmr bli 4 igen. :)
Ingen har frågat efter dom här frågorna, men eftersom ni inte fått information om detta tidigare skrev jag det nu. Jag skriver ju såklart direkt det kommit en ny häst hit :)

hej mitt vinterland!

Fina killar<3

sorry

Men det har varit skit mke med skolan och allt nu prov, book report, osv! Men imorgon efter ridningen LOVAR jag att det kommer bli upptadering! =) Nu som plåster på såren kommer det bilder från vintern!
Jag längtar till XL, men vet inte om jag vågar starta dressyr. Kommer bli av bockad eller något, haha.

/Fredrika

Ridlektion

Idag har jag ridit på Sleipner. Det gick faktisk jättebra :) Vi hoppade lite olika studs, hehe Det gick väldigt fort för mej & Julia hehe (: Hon är seriöst världens finaste ponnyskrutt :D (hon är en storhäst..) Vi hade nästan koll var vi hade julias ben.. eeh.. vi snubblade på lite bommar och lite sånt (a) men vi rev inte eller stannade :) I slutet när vi skrittade av & plockade bort hindren skulle jag ta upp en bom, Julia har martingal på i hoppning & hennes tylgar räckte inte ner så jag skäppte henne och hoppades på att hon följde efter.. och tänk, det gjorde hon. Men sänkt huvud gick hon efter och väntade på att jag gjort de jag gjorde klart, hon är ju som en hundvalp <3
Finisen <3

ingen update från min sida!

måste plugga plugga PLUGGA, kan inget. Ska läsa en engelska bok, skriva en fabel och plugga på finska prov!

2011-01-11

Hejsan.
-
Idag kom jag till stallet, fotade hästarna och sedan hjälpte Therese med shettisarna. Fotade lite till, fixade Hnokki med Therese. Red på banan 15 minuter med tilde och lilly. Sedan hjälpte jag tilde att få in lilly i hagen och ta in all utrustning. Sedan skrittade jag ut till galoppstigen, gick inte att rida där för dom höll på ploga. Ville inte rida någon annan stans Hnokki hade redan bråkat grymt mycket! Man får bara rida en stig typ, sen vill han hem. Man kan försöka med allt och han fryser typ fast om han inte får som han vill. Efter jag ridit mockade jag. Putsade också shettis sadlarna och plockade in allt i sadelkammaren. Så såg dagen ut. Gandur fick vila idag. Even om han galopperade runt HELA hagen med Exit&Linus och stegrade, bockade, skutta runt och allt dom kom på. Mera upptadering senare ikväll, ska plugga på finska prov nu!
-
//Fredrika

hahah

Gillar att jag skulle hoppa upp på Hnokki idag så när jag kommit upp tappar jag balansen och får värsta konstiga ställningen så börjar Hnokki gå frammåt så far jag ner på andra sidan med magplask och ansiktet först D:

/Fredrika

dagens bilder


Skolan

Cha, cha bloggen! Just nu sitter jag på fysik lektion. Malin sitter brevid mig och typ halv sover :$ direkt efter skolan drar jag till stallet, så vi hörs först ikväll!

Jag & Striker 70cm

Denna tävling slutade på en 3:e placering :)

Sleipners hästar :)

Eftersom jag har lite ont om sköthästar just nu slänger jag in bilder på alla hästar på sleipner istället :)
Alice :)
Bilsbaeks Ramia :)
Den sötaste Black Jewel x
Castle Rock
Hagens Arrow
Hokus Pokus
Ivory
Kotimäen Hans
Michelangelo Dé Camperi
Norrbacks Pluto
Stockmossens Ferrano
Striker
Vallas Emilio
Zack
Samson & Flugan
No Parking x
Jag har inga bilder på Figaro & Big Indian men det lär väl komma ;))

Tävlingsbilder

Ni har ju sett alla bilder på när jag tävla bob, nu ska jag slänga in ett x-antal bilder på när jag tävlar Rippe och kanske ngn till om jag har ngn bra (a) ni kan ju dissa av att jag Hade väst på när jag tävla dressyr ;)
ääälskar bilden :D
eeh ? jätteglad ? xD

aw :')


Islänningar på island

Bara jag som tycker att en liknar på Hnokki? o.o

Malin

Hoppas malin upptaderar med bilder från när hon tävlar ikväll! Och massa random häst bilder! Nu ska jag plugga på prov!

Hyra ridhus.

Funderar om jag ska hyra ämnes istället för aftonsol den här gången! Ämnes får man ju använda hur många hinder man vill, på aftonsol sa dom "ta inte för många, 2 st typ" Vill hoppa ordentligt snart, måste prata med therese!

Hur mycket kostar ämnes?
//Fredrika

Hiss eller diss?

Diss! tycker det ser oseriöst och fult ut! Fast alla tycker inte likadant =)
//FREDRIKA

Kärlek på bilden?

Saknar Maya&Mulle!
-


Hittade den just :')

Sommar 2010

Ni kanske sett bilderna, men anyway!

Planer för imorgon..

Gandur: NH och rida träna vikthjälper, och skänklarna.
Hnokki: Ut på mysig barbacka tur, vet inte vart ennu!
-
Önskemål inlägg, kommentera så fixar jag!


Fredrika

Kom ihåg frågestunden!


Sharona har skrivit 100 frågor så hon får länk kolla in hennes fina blogg HÄR
-
Vi kommer svara i vlogg, haha fy fan vad fult!
-
Skicka frågor HÄR

-
Skickar ni in många frågor kanske ni får länk!

Claridge House® Islandsträns


Hiss eller diss?
-
ÅH, själv säger jag hiss!! Är så himla kär i det. Skulle vara såå fint på Hnokki! Skit snyggt!
-

//Fredrika

8 - Min hästs vardags outfit

Vardags outfit:
Sen har han matchande vinröda benlindor!
-
Det här kommer bli hans sommar outfit!

Sen svarta benlindor!
-
Något tips vad han borde ha för färg på nästa outfit?

Tävlings outfit 2010

Ska brodera det som jag försökt skriva! Sen vita benlindor. Vad tycker ni, för mycket vitt? Borde jag byta benlindorna mot svarta istället?
-
Tacksam för svar!
-
/Fredrika

Tävlingar

20.3 Xl-cup Dressyr/Hoppning 50cm
3.4 Clear round 50&60cm
8.5 Laghoppning, nathalie och jag tänkte bilda lag, ska bara hitta 2 till. 50cm
-
Sen kommer ju Aftonsol tävlingar också! =)

John Whitakers Engelska Schabrak

Hiss eller diss?
-
själv säger jag hiss!

-

Kan beställas HÄR

Busponnyn

Gillar slutet, min ponny är heeeeeeeeeet!
Hnokki var skit het, och hade sjukt svårt att hålla in honom.

Frågestund med hoppsmurfarna!

Kom ihåg det, fråga nu massvis! =D Frågorna skickar ni här

Besöksrekord!

-

Hiss eller diss?

Vad tycker ni om hööks nya schabrak?
Själv säger jag hiss!
//Fredrika

Gandur idag, igår


Idag:
-
berömm


-
Igår:
-


today


Vilken framgång!

Gandur var verkligen super duktig idag! Therese började med lite Nh, backa och sånt. Försöka få han att koncentrera sig bättre, han fattade inte först men det gick bättre med tiden! Han lär sig så himla snabbt. Och nu kommer det bästa på hela dagen! När jag skulle rida så fattade han vad han skulle göra när jag skänklade, och han följde spåret utan att bråka! Måste använda spöet ca 2 gånger och inget "hårt" var det då och det räckte med en "pisk"! Sen efter ridningen så stod han helt stilla när jag satt upp stigbyglarna och tog upp sadelgjorden, vilket han inte gjorde förrut. Sen kunde jag leda honom utan att han började bråka med sitt huvud! Vilken dag, det är sånt som gör att jag vill fixa med honom varje dag. Men imorgon får han vila =) Bilder från idag och igår kommer snart! Kunde inte önskat mera från honom idag!Pessoabettet (repris)

Angående diskussionen om Pessoabettet igår kommer denna text igen. Så ni som sa att det är jag som förstörde Bob ska tänka om ! Läs genom texten & ta tillbaka det ni sa ...
-
Varför du aldrig mer vill rida på ett pessoabett!

Pessoabettet är från början ett körbett vars namn man använder idag kom genom att Nelson Pessoa (känd hoppryttare, far till Rodrigo Pessoa) började använda det. Något det talas om att han ångrat idag. Egentligen heter pessoabettet Dutch Gag vilket på svenska betyder Holländsk munkavle.

En vanlig missuppfattning

Många tror att pessoabettet är ett hävstångsbett - vilket är felaktigt. Pessoabettet har förvisso skänklar men ett hävstångsbett används med kedja vilket gör att det ger en hävstångseffekt, mycket logiskt. Hos pessoabettet å andra sidan finns det inget som stoppar ryttaren från att dra "för mycket". Den enklaste lösningen på det borde väl vara då att sätta på en kedja, eller hur? Dock är det som så att en kedja på ett pessoabett inte ger rätt verkan utan kedjan hamnar fel i jämförelse med exempelvis ett Pelhambett. Detta skulle då leda till en felplacerad kedja som kommer att klämma och nypa den tunna huden hästen har där.

Hur fungerar då ett pessoabett?

När du tar i tygeln sker detta: mundelen dras upp mot mungipan/tänderna, samtidigt som sidodelarnas rotation gör att nackstycket dras nedåt. Alltså:
Det trycker i nacken genom att sidostyckena kommer att spännas och för att undkomma det kommer hästen att vilja sänka huvudet (i hästens nacke finns det otroligt mycket nerver). Om man jämför just den delen av bettets påverkan med ett vanligt tvådelat där sidostyckena istället slakar när du tar i bettet är skillnaden stor. Pessoabettet trycks även upp mot gomtaket och uppåt mot hästens tänder (då den vanligaste konstruktionen är tvådelad), vilket gör att hästen vill höja huvudet. Pessoabettet ger alltså dubbla signaler. Bettet kan göra hästen lam i hela kroppen för det klämmer på nerverna i nacken. Hästen börjar släpa med benen i marken och går efter ett tag kommer hästen förstöras i nacken.

Eftersom att det dessutom inte finns någon kedja dras bettet upp i hästens mungipa, utan någon begränsning. När detta sker kan hästen få sår- och tryckskador på gomtak, tänder och även mungipor. Nypskador är också väldigt vanliga då mundelen förflyttas långt på bettringen. Bettet är inte bra för tänderna på hästar därför att det rör sig så mycket i munnen och kan vid ett kraftigt/hastigt drag till och med slå sönder tänderna.

En annan väldigt viktig anledning till att inte vilja använda pessoabettet
är den uteblivna eftergiften. Vid all sorts ridning vill man kunna ge hästen en belöning när den gör rätt i form av en eftergift, även i munnen. Med ett pessoabett går inte det eftersom att bettet är överrörligt. Utan en eftergift går hästen heller inte i en ärlig form. För att ge total eftergift på ett pessoabett måste man släppa ut tyglarna helt och hållet vilket torde vara väldigt opraktiskt.

Hur reagerar hästen på detta?

Bettet kommer därmed få hästen att försöka komma undan bettets verkan och den kröker då på nacken. Att rida med ett pessoabett är som att skrika åt en döv. Varje hjälp du ger genom pessoabettet är betydligt större än du tror. Hästen kommer kanske till en början bli stum i munnen tills den slutligen väljer att "ge upp". För ryttaren kommer det knappt att kännas när man tar i tyglarna eftersom bettet inte har någon hävstång men för hästen känns det desto mer. Skulle man då ta tygeln till sej än mer så att man "har något i handen" kommer hästen ha hunnit känna bra mycket mer.

Skulle man då väl byta bett
är det inte ovanligt att hästen fått en "psykisk blockering" inför bettets inverkan. Antingen kommer hästen att vara så pass stum och "härdad" i munnen att ryttaren kanske väljer att betsla upp än mer eller så kommer den att gå undan även från det vanliga bettet av rädsla för att bettet kommer att trycka och göra ont. Hästen känns villigare och lydigare därför att den inte kan säga emot. Ju längre man använder ett pessoa, desto svårare blir det att betsla ner.

Eftersom att hästen kommer att dra sig undan för bettet får man heller inte ett ärligt stöd på bettet. Förändringar som man kan se på en häst som rids på ett pessoabett, förutom det jag nämnt ovan kan exempelvis vara att man märker av en förändring i hästens gångarter, hästen blir trippig i steget. Långa mungipor (bild ovan) är också något man ofta ser hos hästar som rids på pessoabett just för att det inte finns något stopp. Många hästar springer även och gapar till bettet för att undkomma smärtan. Signalerna som ges till hästen från pessoabettet är konfliktartade som jag nämnt tidigare vilket ger reaktionen hos hästen att den drar sej undan. Ofta ser man ponnyer/hästar som går bakom hand, med sänkt rygg och bakbenen "på andra sidan ridhuset". Pessoabettet ger summa sumarum spänningar i hästens kropp vilket aldrig är hälsosamt.

Och slutligen

Missbrukande av bett är aldrig bra men faktum är att pessoabettet aldrig är bra på grund av dess funktion och den reaktion och de skador det orsakar hästen. Ofta är det så enkelt som så att de som väljer att rida på pessoabett inte vet om dess funktion, man kan inte veta allt! En hästmänniska som förstått funktionen hos ett pessoabett skulle dock aldrig vilja stoppa det i en hästmun och jag hoppas att denna text givit dej den förståelsen

Texten är kopierad från ett kedjebrev!

Tävlingen

http://hoppsmurfarna.blogg.se/2010/december/tavling.html#comment
Det går fortfarande att anmäla sej (:
Priserna är fasta nu ;))
1:a En hovkrats + länkning
2:a en redigerad bild + länkning
(3:a en länkning)
den är inom parentes för just nu är det inte så många tävlanden.. Om det blir fler kommer 3:e priset oxå existera ;)
// Hoppsmurfarna

Dag 7 - Min favorit grej i stallet

-
Värme<3
-
//Fredrika

Inläggsskillnad ?

Vad är det som gör freddans inlägg bättre än mina ? Det är jätteviktigt för mej att jag får bättre inlägg så att jag inte blir en tråkig smula i Bloggen, jo hon har Hnokki, men tips och idéer så dom blir bättre skulle uppskattas :) // malin

Frågestund med hoppsmurfarna!

Nu ska malin och jag ha en frågestund med våra fina läsare :)
-
Fråga allt mellan himmel och jord! om oss, våra djur, pinsamheter, killar, skolan, kompisar, fritiden, hästar, hnokki, sharlie, bob osv! Hitta på det pinsamaste ni vet nu *Fniss* Vi svarar på ALLT ;)!
-
Frågestunden avslutas 12 Januari!
-
Får vi 5 frågor = Svarar i ett inlägg
Får vi över 10 frågor = Svarar i ett vlogg!

"Detta kommer att bli grymt"
-
SKICKA FRÅGORNA I DETTA INLÄGG! Ni kan skicka till hoppsmurfarna@live.se också!

Ridlägerponnyn :)

Freddan har ju laddat upp ett par bilderp å sej & sin lägerponny från i somras :) jag gör likadant då ;) Jag hade en newforest vid namn Penny :)
Mary Poppins jag hade första dagen ;)
Jag & Penny min lägerponny :)
Penny :) <3
Minibild :s
Stella har fotat de 3 bilder jag är med på ;))

Rätta sanningen

Nu när jag slutat på Bob och alla inte fått veta sanningen har det blivit en massa nojs & skitsnack. Så jag tänkte skriva det som egentligen hände.
-
Som alla vet ville T att jag skulle ta en paus från bob, men jag orkade inte för jag vet hur det blev förra gången, jag blev av med min dag. Så jag beslöt mej för att sluta. T kastade inte ut mej därifrån ! Anledningen var saker som jag nt tänker säga nu. Jag vill bara inte att ni ska snacka skit om saker ni inte vet om. Allt ni sagt åt mej tkr jag att tas tillbaka. Jag och t vet bäst & inget övrigt snack ska dras upp.. Jag orkar nt skriva en mils inlägg nu, kanske säger de i en vlogg om jag har ork till att berätta om det.

Planer för dagen

Ta ut Gandur kanske och träna lite från marken, får se vad therese tycker vad vi ska göra idag :) Och så fota hästarna massor!

//Fredrika


Gandur är så fin så, tänker verkligen på honom och vill hans bästa!

Gandur&Jag

fick inte alla av Sharona, men här kommer en! Resten kommer imorgon :)

-Ridningen

ÄLSKA HOPPET!
vart försvann eftergiften..
osynlig sadel?
Tycker vi är ganska fina tillsammans endå (a)

.... :(

Nu är det så att det snackas jäkligt mycket om hur det var när ja slutade och jag skriver ett inlägg om hur det exakt var ! allt är sanning till 190 %
//Malin

Jag&Simson

Min ridläger häst!
-haha, ojBara jag som gör update?

sitter och funderar vad jag ska ladda upp för bilder! Ni ville ha mera sånt =)
något speciellt önskemål?Vilket ska jag välja?

sista schabraket ska vara svart!Stübben Siegfried CS

Hiss eller diss?
-
Själv tycker jag Hiss, så himla snygg! men gillar inte priset..
-
Kan beställas här
11 299 Kr

Hnokki

Idag stod vi och pysslade ganska länge med hästarna, dom tyckte nog det bara var skönt. Senare värmde vi upp och då hade jag sadel. Men innan vi skulle börja hoppa så tog jag av den. Det var inte så smart, Hnokki bockade ganska mycket idag också, har sjukt dålig balans barbacka! Men sen så hoppade vi lite och allt gick fintfint! Senare red vi till galopp stigen, har ont i svansskotan efter en bockning, haha. Hnokki blev sjuuukt het efter hoppningen, ville inte stå still, om jag försökte få halt gick han runt i cirklar och trampade på stället. Han försökte också ta bettet och springa iväg!


Slofallet 2010

Kanske inte är så roligt med bara bilder på Ponnlyckans hästar? Iallfall kommer det bilder på ridlägret jag var på i år!
-LYCKLIG!!!

Såg just att på det ridlägret jag ska fara på så far man till besök på Strömsholm!


SVARA!!

Vad vill ni se mera av?
Free polls

Dag 5 - Det här äter min häst varje dag

Glömde ta bild idag, men iallfall. Hästarna har tillgång till hö hela tiden! Sen till "middag" äter Hnokki, miniraler, betfor, något islandsfoder och havre! ibland blandar man i lite bröd och morötter!


today


Gandur

Skriver om hur det gick idag, bilder kommer senare, hoppas jag!
-
Allting gick mycket bättre idag men Gandur! Han verkade lyssna lite mera. Har inte så mycket att berätta men, red inte så länge. Therese red sen, och jag kan vara ärlig det gick mycket bättre! Ska väl jobba mera från marken också.

Hejsan

Nu har jag kommit hem från stallet, alltså kommer det inlägg, bilder&filmer och massor med upptadering ikväll, ska bara byta till min egna dator!  Hörs senare!

Nu sova!

hörs senare på dagen, med massa upptadering! Bilder&Filmer från hoppningen, hiss&diss, massa tips osv ;)


SVARA!!

Har vi upptaderat bra på sistonde?Free online survey

ponnyakuten

ponnyakuten startar imorgon, läste om alla hästarna. Alla är ju typ likadana som förra året (?!?!) svårlastad, skygg/feg, problem på tävlingar osv. Ett problem tyckte jag var konstigt "vill inte bli spolad" vad är det för problem, finns ju värre?

ska köpas!


Dag 4 - Det här finns i min rykt låda

I min "rena" ryktlåda finns:
-
-Rotborste x2
-Piggborste
-Pannborste
-Pannborste (MJUK)
-Massageborste
-Ryktborste x2
-Ryktsten
-Godis
-Glansspray
-Snoddar x2
-Hovkrats
-Man/svans borste
-Pannlugs borste
-Gummiskrapa
-
tror det var allt. saker jag vill ha är trimsax, svettskrapa, putsduk osv :)

Filmerna


Dagen

Idag for jag till stallet vid ungefär 1 tiden, sharona hjälpte mig att fixa Hnokki. Sen värmde jag upp och hoppade lite. Sen red vi till galoppstigen. Allting gått jätte bra förutom att idag bockade Hnokki hela tiden. Sen efter det tog jag ut Gandur, det gick bra. inser nu hur mycket vi har att jobba på, han är skänkeldöv, ville bara gå efter Sharona, haha.
Imorgon ska jag och Jennifer hoppa ordentligt, kulkul! Hiss&Diss kommer ikväll och filmer. Kunde inte redigera Sharonas filmer så alla kommer skillt!

för lång.. ?

nu sitter jag ju i sadel, tar bättre bild imrn!Ridpass

fy vad jag hatar min sits nu när jag ser bilderna </3
Fotograf: Sharona Sandell


dissa mina oseriösa miner.
hahah, sista bilden!

Com Magic


TODAY


upptadering ikväll!

ikväll kommer massa inlägg, bilder från hoppning, bockfilmer (haha) Sharona fick en sjukt snygg bild när Hnokki bockar. Men nu ska jag till sharona. hörs sen!

Bildminnen

Nu kommer bilder på mej & bob under detta år som gått.. Minnen, som alltid kmr finnas där..
Där e våra sommarminnen <3
Fan va svårt de e å kolla på alla bilder....

Dag 3 - Hur började mitt häst intresse

Den här var lätt! Det var på dagis och jag började känna malin. Senare fick jag veta att hon red på sleipner, och då fick jag komma med. det var då jag också vilja börja rida. Minns inte rätt men det var kanske innan jag red på midgård så brukade vi rida hennes systrars hästar, Todden och Frej,det var grymt kul när vi red igenom johannebo och for och simmade sen när vi red ålands största häst (frej) och jag höll på trilla av höll drog nästan med malin. Men iallfall sen en dag när mamma skjutsade hem oss från dagis sa hon att jag skulle börja rida på midgård. Men sen när jag var bebis har jag suttit framför hennes kompis när hon red, sen brukade jag följa med min moster när hon red på sleipner.

400 inlägg!!!!!!!!!1111

fan vad dåligt, vi har haft bloggen i månader och det där är resultatet. nu kan ni gissa varför vi gjort 20 inlägg idag, h3h3. Men idag när vi haft bra upptadering har det kommit 200 mera läsare? wonder why?

xl-cup

Är 20.3.11 nu blir det bara att tränatränatränaträna :D

länkningar

blir inte något inlägg, är för trött nu.

http://jozack.bloggplatsen.se/
http://hastflickorna.blogspot.com/
http://elitponnisarna.blogg.se/
http://jonnastolt.blogg.se/
http://juliaoramia.blogspot.com/
http://tiilde.blogspot.com/

http://jozack.bloggplatsen.se/

http://hastflickorna.blogspot.com/

http://elitponnisarna.blogg.se/

http://jonnastolt.blogg.se/

http://juliaoramia.blogspot.com/

http://tiilde.blogspot.com/

säg till om jag missat någon!

Dressyrkursen

haha, har helt glömt bort att skriva hur det gick oj..
-
Dag 1
-
kom inte dit.
-
Dag 2
-
Hnokki gick in perfekt utan att bråka, så väl när träningen börjat så började vi med på varsin C/L volt och tränade ställa/böja i skritt, trav och galopp. 2 gånger i galoppen drog Hnokki åt sidan och började bocka som tur höll jag mig kvar, för dom var inte världens minsta precis. Sen körde vi mussepigg- övningen red på mitt volten i ökad trav sen vid L/C, halvhalter sen skulle man göra 15m volt. Sen tempoväxlingar på långsidan. Finns inte så mycket att berätta, men nåväl.snart..

500 läsare idag, hälften till 1000? haha
-
tack,tack imorgon ännu mera upptadering. riktigt peppad. imorgon kommer filmer/bilder när jag hopptränar Hnokki. Sen bilder på hästarna och mycket mera :)Alla..

SOM KOMMENTERAR DETTA INLÄGG INNAN 00.00 FÅR LÄNKNING I NÄSTA INLÄGG!

//hoppsmurfarna

så, vad tycker ni? ;)

Vems inlägg är intressantast/roligast?Greia

önskemål inlägg!


tacktack

för alla fina kommentarer, det är sånt som gör att man vill blogga mera! :)

Tack så mycket !

Vi såg just att vi blev Veckans blogg hos Tilde, Tack så mycket !
Kom ihåg att ni kan ta våran "logo" som jag laddade upp tidigare (:
//Hoppsmurfarna

våren 2010

fotograf: Sharona Sandell

Hiss / Diss ?

Vojlockar ?(Random vojlockar)

Jag ger dom en hiss (: Praktiska & snygga, det är bra att ha vojlock på sommaren då det kan bli varmt :) Vad ger ni dom ?

bilder från i höstas

fotograf: Sharona Sandell

önskemål på bilder?

fick önskemål på bildbomb på greia, så det kommer! :)
säg bara till så fixar vi, eran önskan vårann lag.
/hoppsmurfarna

bilder

har kommit mycket bilder idag! bra/dåligt?
ska vi fortsätta med det? :D

// Hoppsmurfarna

Försäljning

Körbett
Rakbett
Pris: 4 euro
Storlek 20cm. Använt på en nordsvensk tidigare. Rent & snyggt, inge rost, lite småsmåsmå bitmörken på undersidan, bra körbett till stora starka hästar. Kedja ska vara på, men jag har inte den
Utan för Åland: Köparen står för frakten

gandur

bildbomb på finaste Gandur :)
inte så stor men :)

Försäljning

Ridbett
2-Delat, HorsePower
Pris: 4 euro
Storlek 18,5cm. Använt på en nordsvensk tidigare. Rent & snyggt, inge rost, lite småsmåsmå bitmörken på undersidan
Utan för Åland: Köparen står för frakten

tälta vid hästarna?

gud vad roligt malin och jag hade då! när vi tältade vi hästarna, massa kladdkaka, ostbågar, läsk osv. Det var grymt! klockan 11 satt sig på berget med ostbågarna och bara tittade på hästarna i timmar. det var kul tills Hnokki började leka bergshäst eftersom han ville ha ostbågar. Sen tog tog vi hö och gick till marlene och lilly och gjorde ett ostbågs spår på vägen(?) så att vi skulle hitta tillbaka, haha. sen på morgonen tog vi frukosten och åt på berget vid hästarna, gusch! helt underbart! tälta är något man måste göra igen i kungsö!
-
har ni tältat med hästar? :)


älskar bilden på malin och bob, båda är nyvakna haha.Försäljning

Pannband med Guld-dekor
Svart pannband med guld-dekor mitt på
Pris: 5 euro
Storlek full. Inga spruckna sömmar, lite slitet i kanterna bara, annars är det inga problem. Man kan ta bort gulddekoren och lägga dit ngt annat om man vill ha (:
Utan för Åland: Köparen står för frakten

Försäljning

Nosgrimma+Pannband
Svart pannband med vit padding, Remontnosgrimma svart med vit padding.
Nypris:
Pannband: 7euro
Nosgrimma: 14 euro
Pris: 15euro
Använt till en travare kanske 4 gånger, Hnokki har använt det ett par få gånger. Helt inga spruckna sömmar eller något. Storlek Cob. Kan minskas till ponny, ponny i stor storlek :)
Utan för Åland: Köparen står för frakten
Nosgrimman
Pannbandet

Efterlyses !

Mitt svart/silvriga pannband i storlek full efterlyses ! Jag har inte sett det sen barbackacupen, jag skulle gärna vilja ha hem det eftersom jag har nosgrimman är & det matchar ihop med den.. Ni som rider på ponnylyckan kan väl se om ni kan hitta den där, och sen meddela mej ! Om ni inte har mitt nummer, har Freddan det, Tilde & Jonna, eller Therese då ! :) Pannbandet ser ut som nosgrimman fast istället för 2 silverrander på kanterna har det en silverdekor mitt på ! Jag vill jäääääättegärna ha det ! :)
Här e 2 bilder på nosgrimman (mobilbilder=inte så bra)
Hör av er ! :D <3

Dag 2 - Min första häst/första medryttarhäst

(Det har gått lite segt)
.
Finns inte så mycket att skriva om det här, min första medryttarponny är ju Hnokki? och han vet ju ni nästan allt om, haha.

istället kommer det massa bilder nu som jag laddat upp under hoppsmurfarnas gång!otroligt ful bild på mig,hahadär hade jag inte ridit hnokki läänge


'


åh, när jag ser alla bilder innser jag hur jävla många minnen vi har tillsammans<3

tillräkligt med bilder? :D

//FREDRIKAjag vill sluta växa

ja, vi har ju nästan ett halvår kvar tillsammans, men jag är endå helt förstörd, när jag kan tänka, snart  kommer jag inte sitta på din rygg mera. Allting vi gått igenom, han är den  enda hästen jag känner mig trygg på och litar på. jag känner honom. När jag ska rida någon annan häst är jag lite rädd. Hnokki har tagit bort min största räddsla för att rida, nu vågar jag åtminstonde rida, förrut så fort jag skulle hoppa upp fick jag panik. Han har också lärt mig otroligt mycket.
-
Jag har världens äckligaste känsla inom mig nu, räddsla. Vad kommer hända när jag inte kan rida honom mera?många fattar nog vad jag menar, är ju inte den första som kommer växa ut sin ponny.

I remember the first time I met you


kommer aldrig sluta gråta, eller sluta känna den där hemska känslan

Jag som alltid tänkt, det är lungt. vi har år kvar..jag älskar dig Hnokki Frá Krossi, vill inte rida någon annan. Men jag vill inte plåga dig heller.. <3
känslan på din rygg är obeskrivlig, att ha dig nära och veta att du alltid kommer finnas där.
Den känslan kommer någon gång försvinna, men vi har några månader kvar tillsammans och jag lovar att jag kommer ta vara av varje sekund<3

"kan inte tro på verkligheten det får inte va över, Du är den enda för mig, allt som jag behöver. inget kommer någonsin bli detsamma igen, det gör ont, hela själen svider"

oh, please take away the pain//fredrikaallt känns skit preics alltihopa. livet är grymt

Beslutångest?

vilket borde jag köpa??Bilder från i sommras

bara för att jag saknar sommaren 2010!
världens bästa fotograf: Sharona Sandell

suck

önskar jag skulle kunna få en fotograf som skulle kunna ta några bilder på mig och hnokki, eller filma!
nästa julklapp?åh, sommar

kom och tänka på när "vi" ska cykla tillsammans till kungsö på sommaren, hur vi ska hoppa på hoppängen. Hoppa på hoppstigen, rida alla stigar tillsammans, fara och bada,tälta vid hästarna, skratta, fota och filma. Sen kom jag på den här sommaren kommer vara annorlunda, helt ensam. bara jag och Hnokki..

-


This or That ?

-
-
-
vs ?This or That ?

Nu tänker jag börja med This or that, eftersom jag inte har ngn häst att skriva om får jag nöja mej med att skriva om lite randomsaker.. :) Hiss & Diss, This or That är ngt ni kommer se mycket av just nu av mej.. :) Har ni mer förslag att jag ska skriva om är det bara att ge förslag (:

Länka oss ?

Om du någon dag skulle länka oss kan ni ta denna bild och lägga till bildlänkning. Så här ->

today


idag har allting gått bra, tog ut Hnokki på en barbacka tur. Men en sak var jobbigt 2 omogna killar på varsin snöskoter och när Hnokki och jag skrittade lungt fram, kommer dom precis bakom Hnokki och kör över vägen, Hnokki blev lite rädd och hoppade något skuttfram men ingen större fara, men jag mennar VARFÖR MÅSTE DOM FARA JUST DÄR?? sen kom det en skit stor lastbil då hoppade jag av, gubben var jätte snäll och släckte typ av allt ljus och saktade ner! jag vet att jag inte kommer upp igen men hästen är tryggare med ryttaren på marken, right?


Försäljning (inom åland)

-
allround schabrak

storlek full (känns mindre)
10 euro
-
inte använt mycket. Dock lite smutsigt på bilden, men det tvättas såklart upp!
// Fredrika
du kan kanske få ta hem det på prov!

snart..

ska jag ha en liten försäljning!

Dag 1 - Presentera dig och din häst

Dag  1 - Presentera dig och din häst
ja, hur ska man börja. Nu ska jag presentera mig själv och om Hnokki. haha vet inte hur jag ska börja så vi får se hur det går faktist.
Som alla vet heter jag Fredrika och jag är 13 år. Min familj består av syster, far och mor. På frititden rider jag (WOW) och umgås med kompisar. jag har ridit i 4år. Tror snart 5, ingen anning faktist.. Jag är väl en ganska glad tjej för det mesta och jag är sjuuuuuukt onyttig! vad ska jag mera säga om mig själv då? jag är 1.65 lång, haha. I skolan är jag ju inte världens bästa, men det går väl ok. Förutom i svenska och engelska, det går åt ajsldhggdh. Djur jag haft och har hemma:
Aladin - Kanin
Snutten - Kanin
Bubblan - Kanin
Lilleman - Kanin
Fläcken - Kanin
Nalle - Kanin
Snövit - Kanin
Stampe - Kanin
Minns inte namn på - Kanin
Minns inte namn på - Kanin
Moa - Hund
Sköldis - Sköldpadda
Minns inte namn på - Groda
Minns inte namn på - Ödla
Sen har vi haft 22 dansmöss och doms namn orkar jag inte nämna namn på!
Mera frågor om mig, kommentera jätte gärna. tycker det bara är roligt att svara på frågor! så kom igen!
*Bild på mig*
Nu ska jag väl berätta om Hnokki.
Hnokki Frá Krossi är en 14 årig islänning på 1.30cm som har importerats från island av midgård. Han gick på ridskola men trivdes inte där. Så då köpte Therese honom, eller först hade hon honom på foder och sen köpte hon. Hnokki är nog nästan perfekt rakt igenom. Förutom hans envishet. Han är envis som en åsna, nästan värre! Hnokki har jag hoppat i ridhus med upp till ca 75cm och jag rider han upp till LC nivå. Hnokki är en ponny man man måste "lära" sig att rida, man kan vara hur bra som helst men han har sina knäpp och man måste fatta, lista ut egna lösningar när man ska göra saker med honom. Jag kan inte Hnokki helt ennu, utan det är saker vi jobbar på. Men jag kan dom flesta knepen och vet nu hur jag ska lösa dom. Hnokki var en väldigt lugn islänning men blivit ganska het och sådant med tiden på grund av saker. Hnokki tycker om att göra olika saker och tröttnar lätt på t.ex hoppning om man hoppar för mycket. Han tycker om att komma till nya platser. Han gillar också att luffsa runt i skogen. Hnokki var duktig inom horsemanship, men det var therese som höll på med det och nu när det är andra som rider honom har han väl glömt bort lite, men minns nog ennu lite, och grunden. Nu vet jag inte mera vad jag ska skriva men som sakt, FRÅGA GÄRNA!!!
* bild på hnokki
ja, hur ska man börja. Nu ska jag presentera mig själv och om Hnokki. haha vet inte hur jag ska börja så vi får se hur det går faktist.
Som alla vet heter jag Fredrika och jag är 13 år. Min familj består av syster, far och mor. På frititden rider jag (WOW) och umgås med kompisar. jag har ridit i 4år. Tror snart 5, ingen anning faktist.. Jag är väl en ganska glad tjej för det mesta och jag är sjuuuuuukt onyttig! vad ska jag mera säga om mig själv då? jag är 1.65 lång, haha. I skolan är jag ju inte världens bästa, men det går väl ok. Förutom i svenska och engelska, det går åt ajsldhggdh. Djur jag haft och har hemma:

Aladin - Kanin
Snutten - Kanin
Bubblan - Kanin
Lilleman - Kanin
Fläcken - Kanin
Nalle - Kanin
Snövit - Kanin
Stampe - Kanin
Minns inte namn på - Kanin
Minns inte namn på - Kanin
Moa - Hund
Sköldis - Sköldpadda
Minns inte namn på - Groda
Minns inte namn på - Ödla
Sen har vi haft 22 dansmöss och doms namn orkar jag inte nämna namn på!
Har du mera frågor om mig, kommentera jätte gärna. tycker det bara är roligt att svara på frågor! så kom igen!
Nu ska jag väl berätta om Hnokki.
Hnokki Frá Krossi är en 14 årig islänning på 1.30cm som har importerats från island av midgård. Han gick på ridskola men trivdes inte där. Så då köpte Therese honom, eller först hade hon honom på foder och sen köpte hon. Hnokki är nog nästan perfekt rakt igenom. Förutom hans envishet. Han är envis som en åsna, nästan värre! Hnokki har jag hoppat i ridhus med upp till ca 75cm och jag rider han upp till LC nivå. Hnokki är en ponny man man måste "lära" sig att rida, man kan vara hur bra som helst men han har sina knep som man måste fatta, lista ut och hitta sina egna lösningar när man ska göra saker med honom. Jag kan inte Hnokki helt ennu, utan det är saker vi jobbar på. Men jag kan dom flesta knepen och vet nu hur jag ska lösa dom. Hnokki var en väldigt lugn islänning men blivit ganska het och sådant med tiden på grund av saker. Hnokki tycker om att göra olika saker och tröttnar lätt på t.ex hoppning om man hoppar för mycket. Han tycker om att komma till nya platser. Han gillar också att luffsa runt i skogen. Hnokki var duktig inom horsemanship, men det var therese som höll på med det och nu när det är andra som rider honom har han väl glömt bort lite, men minns nog ennu lite, och grunden. Nu vet jag inte mera vad jag ska skriva men som sakt, FRÅGA GÄRNA!!!

Hoppsmurfarnas slut ??

Jag fattar inte, är det här hoppsmurfarnas slut ? Den här bloggen betyder massor för mej, men om det är slutet för denna blogg.. vad ska man då göra ? Kan man ersätta hoppsmurfehästar ? kan man ersätta bobs plats i denna blogg ? jag vet inte, jag måste fråga freddan..

hoppsmurfarna inte längre hoppsmurfarna?

känns som hela bloggen "gått sönder" utan bob! Det var ju Hnokki&Bob, uppstallade på samma stall? En hoppsmurf kan ju inte ersättas med en ny häst eller? Funderar på ny blogg..
.
///Fredrika

KURS

Hejsan, var ju dressyr kurs 1-2 Januari. Har inte heller varit någon upptadering eftersom jag bott hos Sharona i 3 dagar. Men iallfall blev ingen kurs första dagen för Hnokki total vägrade gå in i transporten, så när kursen började så fick vi in han efter 2 timmar. Eller therese fick in han, jag satt mest och pratade. Men senare på dagen tog jag och sharona ut Hnokki&Marlene. Ronja och bob kom också med, trevligttrevligt :) Vi red till kohagen och allt gick som det skulle. Andra dagen gick Hnokki in i transporten direkt utan att tveka (?) (LOTTO-HNOKKI) Så när vi kom till sleipner fixade vi honom och satt på all utrustning, riktigt konstigt. jag menar vem rider med utrustning?? Iallfall så skrittade vi fram sen började lektionen för mig - Hnokki, Nathalie - Vallas Emilio. Allting gick suveränt. Som han brukar vara. Lektionen var så lärovärd och vi båda har utvecklats. eller vad man ska säga. Vi tränade tempoväxlingar, ställa/böja. Volter osv. Men mest på dom sakerna jag drog upp just. Men nu kommer det roliga. När kursen var klar och alla var trötta och nöjda. Så gissa, det tog 2 timmar att få in Hnokki i transporten? Sen kom vi iväg iallafall och då fixade vi allt i stallet, sen gick jag till mitt motell ala Sharona.


 Snart skriver jag "dag 1" inlägget!

//Fredrika


teest

Dag 1 - Presentera dig och din häst
Dag 2 – Min första häst/första medryttarhäst
Dag 3 - Min största rädsla
Dag 4 - Hur började mitt häst intresse
Dag 5 - Det här finns i min rykt låda
Dag 6 - Det här äter min häst varje dag
Dag 7 - Min favorit grej i stallet
Dag 8 - Min hästs vardags outfit
Dag 9 - Mitt bästa häst minne
Dag 10 - Mina drömmar
Dag 11 - En bild på stallet
Dag 12 - Det här saknar jag
Dag 13 - En nytagen bild och 5 punkter som beskriver din häst
Dag 14 - Varför får ridning dig att må bra
Dag 15 - Något du och din häst är stolt över som ni har gjort!

-

ska köra på det där nu! :) hopppas det blir intressant. Böörjar om någon timme.

-


Då var det gjort..

Idag var jag och hämtade alla saker.. fan va svårt de e att skiljas från en häst iaf.. :'( uschuschusch jag sa hejdå till alla hästar & sa extra hejdå till bob, vi kramade om varan & sen gav jag mej hemåt.. Jag vill inte mista kontakten med er alla nu, hoppas vi kan hålla den :) Får se om jag skriver ngt mycke mer tills jag har en ny häst att sköta / rida (:
Kram på er <3