fattar inte..

att inte ha "spännen" på ridhjälmen, men endå ha den? vad gör den för nytta??
-

beställt!

ja jag är beroende att beställa från hööks, ska snart beställa mera, om någon dag!


-


-
-
bra att ha reflex grimma, köpte en reflex grimma för att therese sa det här smarta!
-
"tänk om en häst skulle råka rymma och har en vanlig grimma? och är på vägen, och så skulle det komma en  bil eller något?"

ojoj..

har inte haft tid med datorn så mycket = dåligt med inlägg.. t.ex idag var jag i stallet från 15.00 - 21.00!
Sedan finns det något som kallas läxor, som jag tror alla vet om. Men nu ikväll ska jag fixa in några inlägg!
-
ANGÅENDE KOMMENTARERNA!
-
vi har inte något problem om åsikter, skriv eran åsikt NÄR ni vil ^^
-

Videofy :)

Nu har jag & Freddan Videofy på bloggen (: Vi har inga filmer där, men jag ska sätta igång med en snart.. :)
Ni glömmer väl inte veckans häst ? jag behöver 5 bidrag för att det ska dra igång ! Så Skicka på :D

Veckans Häst ?

Bara på kul, så tänkte jag att vi kunde ha veckans häst på bloggen, ni skickar in en bild varje vecka och jag väljer ut en häst eller ponny. Ni skickar bilden till hoppsmurfarna@live.se Ni ska skriva lite kort om hästen och varför ni vill att just eran häst eller ponny ska bli veckans häst, jag bestämmer vilken häst genom att läsa om den är snäll osv (xD) Så skicka in så väljer jag :) Vinsten är länkning härifrån till er blogg så andra har möjligheten att kolla vem hästen tillhör eller vem som skickat in. Skriv nedan om du vill vara med
Regler:
- 1 bild per person i veckan
- Det behöver inte vara din egen häst
- Ni får skicka in 1 bild per vecka
- Skriv gärna en kort text om hästen så det blir lättare för mej att välja ut en

sjöhäst?


Ridningen

-
alla klipp när jag hoppar högre funkar inte..
Ridningen

-
alla klipp när jag hoppar högre funkar inte..
Glad lilla jul!

film från ridningen kommer idag! :)

Flickorna på klitteholm del 6


Dagens ridpass

'
det går ju att dissa att jag glömde att ta bort ljudet från dom "äkta filmerna"

Dagens Ridning :)

Det gick jättebra för mej & Bobben idag :D Vi red på banan för det var för halt att rida ut, så vi bestämde oss för att hoppa lite (: Vi började med lite hinder på typ 40cm och sen höjde vi till 50, haha Bob bara rev på 60cm x] haha. Sen la jag  upp ett hinder på 70cm, det hoppade han jättebra :D Jag hoppade även utan händer, jag börjar känna av honom jättebra just nu, jag känner när han är på väg att inte lyssna och när han ska hoppa osv. Jag är jättenöjd över honom :) Han var rätt negativ idag men sen när vi hoppade lite blev han nöjd (: haha, sen fick dom mat och jag tog ut Greia men Samba ville såklart med och sen tog jag in båda två i hagen och tänkte "nej men om Samba ska vara med orkar jag inte" Sen for vi hem. Vi filmade även, Freddan lägger väl upp filmerna senare hoppas jag :D

Någon som vill skratta?

btw, har jätte svårt att skriva mellantangenten är borta! 
men nu kommer ni få ett gott skratt!:D
-
ostbåge?
-
hnokki får fart när jag sitter och njuter av livet.. ammaagassh!!!
-
inte så rolig men  jag blir glad av den!
DET KANSKE BARA ÄR JAG  SOM HAR DÅLIG HUMOR??


alla bilder är fotade av världens bästa fotograf sharona

Greia 2

Skriver närmare om träningen med Greia senare, ska å dricka lite te nu så .. :) *Nödvändig fakta? .... ja :)*

Greia :) <3

Greia var så duktig idag :D <33 Jag tog ut henne i träns, jag tog tömmarna tänkte tömköra men det gick ju som det gick, haha x] jag lämnade Samba i hagen, hon skrek typ 2 ggr, men inget mer eftersom hon märkte att vi var på ridbanan och den ligger ju nära hagen. Jag började med att tömköra, men det var ganska knöligt eftersom jag hade ingen sele på henne, så jag tog tömmarna som en longerlina, hon travade på och var jätte pigg :D Sen när jag hade travat klart med henne, skulle jag skritta av. Jag visade vägen med handen utan att röra mycket i bettet, sen la jag upp tömmarna på ryggen på henne och kollade om hon följde efter mej. Hon gick brevid men sänkt huvud och var mycket avslappnad och lyssnade bra (: Det kändes som hon litade lite på mej .. :) Om hon är så framåt och pigg och positiv på arbetet kan detta gå väldigt fort innan hon blir "normal" haha x]
ses <3

ojoj

HAHHAH, sharona skickar 500st bilder på mig och hnokki, har aldrig skrattat så här mycket! laddar upp några av dom roliga på bloggen sen, ni kommer dö av skratt jag lovar ! skrattar varje gång jag ser dom xD¨
trivselfläckar?

Endel säger att när hästar mår bra och är välmående och trivs får dom trivselfläckar.
--
vad tror du?

bilder

jätte dåligt med bilder/filmer när vi rider, nu rider vi tillsammans 1 gång i veckan, sen när jag rider ensam är det väldigt mörkt och väldigt ensamt! men ska dra med någon random någon dag!

fråga!

kan bli intressanta svar, om någon svarar!

tycker ni att man måste rida bra för att ha en bra hästblogg?

Varning, eller något.

På torsdag, fredag och halva lördagen, blir det surt med inlägg från mig! är borta heela dagen, men upptaderar bloggen mera ikväll, men nu ska det pluuggas 8)

-

ÅHH MALIN JAG HATAR DET DEN DÄR BILDEN PÅ MIG XD
varför just den, ser ut som en fet ko eller något, och att jag pinar hnokki att hålla sitt huvud där!

Ny färg & Header

Nu får ni faktiskt kommentera och säga vad ni tycker ! :) Jag är nöjd med headern och hoppas ni accepterar den (: det är ju ändå ni som ska titta på bloggen. Jo, jag vet att det är vinter, men vi vill inte ha en vit blogg ! det är inte så snyggt om jag får vara ärlig. (:
Vi har även nya namnsaker, hihi (: när en sak ändas, ändras allt :D

Ny header & färg ^^

Nu ska jag prova mej på att göra en header till bloggen.. :) OM den blir bra KANSKE vi lägger upp den.. :P Men jag vill inte ha en blå blogg längre, jag & freddan planerade lite att ha en brun eftersom det är lite hösigt, hihi :) Ni märker då det är ändrat hoppas jag (:

VeckoSchema

Här kommer veckans schema för Greias och min motion x] haha

Måndag: -
Tosdag: Först promenera lite på ridbanan och sen ut en vända (om det inte är alltför mörkt)
Fredag: Longera lite tror jag :)
Lördag: En lite längre promenad, går när dom andra rider småhästarna :)
Söndag: Lydnads övningar i skogen
Jag tycker det där låter väldigt vettigt :) Eller vad tycker ni ? Greia ska banta lite och börja få motion och det är bra att jag oxå rör på mej, jag kommer dock gå med när dom andra rider för att det är roligare med sälskap + att jag kan inte vägarna så bra där :) Jag kommer lägga upp ett schema för varje vecka. Jag kommer gå ganska länge så hon blir smal snabbt, hehe :) va grym jag känner mej x] haha
Nej, nu ska jag sova !
Go'natt !

Vad vill ni se ?

Vad vill ni se för bilder ? Jag ska exempelvis å träna Greia imorgon på kvällen, men bilderna blir inte så bra på kvällen då det är så här mörkt, men i helgen ska jag och promenera henne så då kommer kameran med så jag får bilder på alla hästarna där.
Jag lånade en bild som Freddan fotat på Greia i inlägget ^^ :) hoppas hon inte blir sur............................. (a)

Film :)

Jag lovade er en film om hästarna på ponnylyckans hästar. Jo, jag kan laga en, men jag har inga bilder på vissa hästar.. men så fort jag får bilder ska jag laga en :)

vad tycker ni om det här?


2010-11-22, Ridning

Hejhej hallå!
idag har allt bara varit bra kan jag ju börja med att säga!
När jag kom till stallet fixade jag hnokki, det nya schabraket passar super! gled dock lite bakåt när jag red, men inte så farligt mycket. Red dressyr med hnokki, han hade väldigt mycket energi, han har ju varit sjuk senaste veckan och förra. Men red lite volter och sånt därnt, Sen på slutet tog jag ett litet skutt, han bokstavligt flög sjukt hhögt över ett 30hinder! haha, sen gav jag honom sin mat. Mera inlägg kommer under kvällen antar jag !

På fyra ben går den som jag gillar allra mest

den här sjunger jag och malin alltid på när vi är på uteritt! :D<3

Oh I hear the wind call your name The sound that leads me home again It sparks up the fire - a flame that still burns Oh, it's to you - I will always return..

-

--
det är du som gör mitt liv underbart


neej!

är det bara för mig inte det går att kolla på bloggar? ):

haha

känns som vi behöver göra om bloggen, har inget program jag kan göra det i och malin och jag vet hur det slutade senast hon fixade bloggen xD

NÅGON SOM HAR LUST ATT GÖRA EN HEADER?

Pay and jump

saknar hela den här dagen, allt var bara perfekt!
-
-

tävlings outfit

längtar tills min nya tävlings outfit kommer!
-
jaa har inget att fixa bakgrunder i så dom får bli vita!

HISS ELLER DISS?

kan beställas här

R-E-A

Ja, har hört att många tycker om det är schabraket, tänkte bara säga att det var på 50% rabatt idag på hökks i uppsala!  (vet inte hur det är imorgon)

Formridning

Rider ni era hästar i form ?
Om ni gör det, varför :)

Flickorna på klitteholm del 5


-

Dålig uppdatering, har varit borta i 2 dagar, och idag har jag varit i SV hela dan och storhandlat från Hökks! :) Hemkomen och nöjd är jag, kommer bilder först från dagsverket och sen allt jag köpt!
-
-
-
dagsverkare!
-
-
-
Ridhjälm
-
Ridbyxor
-
Scharbrak till hnokki
-
Benreflexer med ull :D
-
Hoppspö,allround
-
handskar att ha när jag "jobbar"
-
Några borstar och massageborste eftersom hnokki älskar det!
-
Ridstrumper
-
det är något jag inte fotat men kommer inte på vad!

Statistiken flyyyger neråt :'(

vf ? okej, svaret kan jag själv. Ingen uppdaterar längre typ.. df tänker ja berätta om dagsverksdagen igår :) Det började med att vi for dit till halv 10 ungefär, när vi kom fram började vi sätta upp foder klart, sen gick vi å mockade bob & maggans lösdrift. Sen kollade t och freddan hnokkis hovar och sen gick vi å åt (: efter det fyllde vi på vatten åt bob och maggan, sen skulle vi rida (: Jag tog bob och natha marlene, freddan följde inte med :( Vi red till ängen och där började marlene bråka.. så vi struntade i att rida där, så vi red tillbaka och tänkte rida en annan väg. Men hon ville såklart hem .. så vi red hem till gården för vi kunde inte stå på vägen hur länge som helst, jag & natha bytte hästar så jag provade marlene, jag hade bestämt mej vart jag skulle. om hon inte lydde va de synd om henne, nej jag skoja. Jag ledde henne till samma väg vi red på första gången då hon inte bråkade. Jag satt upp då vi lämnade vägen. Hon började bråka, hon backade ner i diket och vägrade gå upp därifrån, jag hoppade av, ledde upp henne på vägen och satt upp igen, den gången var hon rak dit vi skulle, när jag satt upp stod hon still. då jag ville att hon sku gå fram började hon backa ner i diket igen. Då blev ja ganska irriterad av att hon höll på sådär ! Så jag bestämde mej, FRAMÅT. Jag skänklade på och hon började kicka med bakbenet, jag sa, "oj marlene, ska du sparka nu ?" hon sparkade och jag brydde inte mej. jag red framåt och plötsligt gav hon med sej, hon gick fram jättebra ! Vi skrittade ett tag och sen när ja sku trava, blev hon lite tveksam men började sen trava, hon fick en jättefin luftig trav :) jag travade en ganska bra bit, sen saktade vi av till skritt och skrittade en bit, sen skulle vi ner på ängen. Jag ville verkligen dit ! Jag red ner, halva vägen gick bra sen började hon backa in i skogen och sparkade lite x] haha sen red jag framåt bestämt, vi kom ner till ängen, ungefär 2 meter innan vi va på ängen börja hon bråka igen.. jag red framåt igen och hon gick ner på ängen, där tyckte hon att det var skitkul att vara ! Vi red där snabbt bara :) på vägen hem tog jag en liten galopp på marlene och hon gjorde utan att bråka, gud vilken studsgalopp hon har x] hahahah. Sen bytte jag och natha hästar igen. Bob va fiiiiiiiiiinast <3 sen när vi kom hem fodrade vi. Freddan, J & T for iväg på tävling med Exit, så jag och natha blev kvar och fick sköta om resten :)
Men det var superkul iaf :D

Dagsverke (y)

Imorgon är båda hoppsmurfarna på dagsverke på ponnylyckan, hoppsmurf 2 (malin) ska ta med kameran och fota om det är bra väder :) Ursäkta att jag inte uppdaterat, men jag vet verkligen inte vad jag ska skriva om eftersom jag inte får förslag ! Ge mej förslag så blir bloggen roligare hoppas vi (:
Nu ska ja sova, godnatt :)

ååh, ge mig lördag??

1. Jennifer fyller år på onsdag, så vi ska fira henne genom att äta massvis med kakor! :D
OCH DET NYA AVSNITTET AV FLICKORNA PÅ KLITTEHOLM KOMMER!!!!

faaail

idag innan jag skulle och rida och jag klädde på mig så, när jag sku böja mig ner med ridbyxorna så sprack dom PRECIS ÖVERALLT! mina favorit ): så nu får jag använda mina obekväma vinterridyxor D:

bob är awesome att rida

tihi, rubriken säger väl ganska mycket, gick skit bra idag! :) har bilder på kameran, inten är jag rider men andra, kommer in senare!
-
iallfall idag när jag kom till stallet fixade jag bob, så gick jag till banan, och plockade bort allting, sen fick jag bra tips av T som hon hade fått av Riika som funkade utmärkt på bob! Han var jätte lydig gjorde inga fel alls, han går mycket bättre om man använder skänklarna. och gusssh vilken mjuk trav han har! men gjorde massa volter, halt - skritt - halt - skritt, 5 steg trav och massa sådant! tog ett litet trav skutt på slutet! Sen efter jag ridit han ryktade jag av honom, och satt han i hagen. Sen väntade jag på att T skulle komma, när hon kommit tillbaka skulle vi försöka få bort skon på linus p.ga att den sitter lite konstigt, linus har blivit jätte känslig på sina hovar och blev jätte sur, så det var inte det lättaste, efter det gick jag med hö till maggan&bob, sen fixade vi hnokki, usch det är hemskt! eller ser hemskt ut iallfall, Sen lindade vi in allt så han kunde gå med dom andra hästarna inatt! sen kom min maaaaamma och hämtade mig :)
-

villhavillhavillha!!

ååh, är jätte sugen på att beställa ett sånt här träns till hnokki, men det är ju inte min häst så sku väl vara lite konstigt, fast det är ju skit billigt, bara 40e :)
.

2 korta filmer

-

hoppas du är frisk snart! <3

ska rida bob imorgon, hoppas på tävling på fredag! :)
-

förlåt..

förlåt för dålig bloggning idag,

.-.

ni behöver inte läsa, det står om hnokkis fel i benet !
-
En vecka har gått med funderingar, vad har hänt? har han ont? kommer det bli bättre?
-
För en vecka sen skulle jag rida hnokki, han började halta och vi hittade inget större fel med han. Hnokki slutade halta någon dag. Skulle rida honom igår, han började halta, vad var hans fel? tänkte man, kollade igenom han igår, är hans ben varmt, är det svullet, är det knölar? Men jag kollade inte hoven! det känns som allt är mitt fel nu nästan Hade inte märkt något när jag skulle fixa honom innan jag skulle ridit. Men jag borde ha kollat hoven efter ridningen. Jag är ju inte så duktigt bra inom hästar, men det kunde jag ju ändå ha tänkt på? idag märkte T att det var ett 3 cm djupt  hål ner i hnokki hov, men det har troligtvis inte gått ner till blodet! Så det var bra att hon märkte det nu än att det slutade med att han skulle få en hovböld!

-Flickorna på klitteholm del 4


plastpåse på sitt spö?


skadeglädje

Carolina Gynning rider Macki, försöker hoppa 1 meter. Träning inför globen!

Hiss eller diss?

liten bild..
hiss eller diss?

staallet,

Hejhej hallå,
.
kom just hem från stallet, red ut idag på en mysig uteritt som inte slutade så bra iallfall. Allting gick jätte bra, sen när jag skulle ta en sista travbit på vägen hem börjar hnokki halta, och nickar med huvve i varje skritt steg, så vi skrittade hem, jag kollade benet, det var inte varmt ingen svullnad, knöl eller något sånt. Det var så mörkt ute så jag satt in han i hagen, sen satt jag in lite hö till hästarna. Sen satt jag inne i sadelkammaren och inte gjort något alls.
nu är jag hemma, hopppas hnokki mår bättre imorgon! Ska kanske prova rida bob någon dag. kommer kännas något konstigt!
-

Lite bilder ♥

Dom här bilderna skulle kommit igår och mera inlägg, men mitt internet slutade fungera, men nu kommer dom iallfall!

-
Jag och hnokki dagen före pay&jump
-
jag och hnokki dagen före pay&jump
-
exit
hnokki
greia
marlene
samba&greia
linus
greia
samba&hnokki
-
jag och hnokki dagen före pay&jump
pay&jump, älskar bilden, fast vet inte vart eftergiften har sprungit iväg..

Sverige imorgon

Imorgon är jag inte på detta land, utan jag drar till grannlandet sverige och shoppar loss :D hihi, det bli hööks delvis :D Det blir skitkul :D:D:D:D Så det blir ingen uppdatering från mitt håll imorgon.. :(

En text om pessoabett :)

Pessoabett - Dutch Gag - holländsk munkavle
Jag förstår inte varför folk fortsätter rida på pessoa - när alla dess nackdelar är såpass kända. Speciellt på ponnyhopptävlingar är detta vanligt, och det gör mig ganska orolig. Många tror att pessoabettet är ett hävstångsbett - vilket är felaktigt.

När du tar i tygeln sker detta: mundelen dras upp mot mungipan/tänderna, samtidigt som sidodelarnas rotation gör att nackstycket dras nedåt. Alltså: det trycker i nacken genom att sidostyckena kommer att spännas och för att undkomma det kommer hästen att vilja sänka huvudet (i hästens nacke finns det otroligt mycket nerver). Pessoabettet trycks även upp mot gomtaket och uppåt mot hästens tänder (då den vanligaste konstruktionen är tvådelad), vilket gör att hästen vill höja huvudet. Pessoabettet ger alltså dubbla signaler.

Eftersom att det dessutom inte finns någon kedja dras bettet upp i hästens mungipa, utan någon begränsning. När detta sker kan hästen få sår- och tryckskador på gomtak, tänder och även mungipor. Nypskador är också väldigt vanliga då mundelen förflyttas långt på bettringen. Bettet är inte bra för tänderna på hästar därför att det rör sig så mycket i munnen och kan vid ett kraftigt/hastigt drag till och med slå sönder tänderna.

En annan väldigt viktig anledning till att inte vilja använda pessoabettet är den uteblivna eftergiften. Vid all sorts ridning vill man kunna ge hästen en belöning när den gör rätt i form av en eftergift, även i munnen. Med ett pessoabett går inte det eftersom att bettet är överrörligt. Utan en eftergift går hästen heller inte i en ärlig form.

Bettet kommer därmed få hästen att försöka komma undan bettets verkan och den kröker då på nacken. Att rida med ett pessoabett är som att skrika åt en döv. Varje hjälp du ger genom pessoabettet är betydligt större än du tror. Hästen kommer kanske till en början bli stum i munnen tills den slutligen väljer att "ge upp". För ryttaren kommer det knappt att kännas när man tar i tyglarna eftersom bettet inte har någon hävstång men för hästen känns det desto mer. Skulle man då ta tygeln till sig än mer så att man "har något i handen" kommer hästen ha hunnit känna bra mycket mer.

Skulle man då väl byta bett är det inte ovanligt att hästen fått en "psykisk blockering" inför bettets inverkan. Antingen kommer hästen att vara så pass stum och "härdad" i munnen att ryttaren kanske väljer att betsla upp än mer eller så kommer den att gå undan även från det vanliga bettet av rädsla för att bettet kommer att trycka och göra ont. Hästen känns villigare och lydigare därför att den inte kan säga emot. Ju längre man använder ett pessoa, desto svårare blir det att betsla ner.

stressigt..

Har inte hunnit blogga idag, först skola sen direkt stallet. och nu är jag hemma då ska jag äta och sen fara till sharona! idag så red jag , HNOKKI! :D han är bra igen. Allt gick jätte bra tills bob får värsta fnatt och skenar iväg och tar bocksprång sjjukt stort. sen red malin och jag runt i en skog och sjöng och skrittade över lite pinnar och sånt
Sen när vi kom till stallet, fixade vi hö, mat och så städade vi sadelkammaren, nu hoppas vi bara på att therese blir jättejättejäätte glad, hihi :) Men upptaderar mera ikväll !
-

Film på väg :D

Jag ska strax sätta igång med att fixa en film om alla hästar på ponnylyckan :) hihi vänta så kommer det (a)

Pay & Jump :D

Jag hittade 3 bilder från pay and jump som jag laddar upp nu (:
Bilder fotade av Julia :D

höööks

nu har jag fått hem lite grejjer från hööks, men inte schabraket ):
dissa att jag tycker om att fota alla varor :D
-
-
-
sen ryktsten, hovkrats & ridstumpor men orkade inte ladda upp det :)

@skolan

Just nu sitter vi och har kemi i skolan :) // hoppsmurfarna

halloj

funderar på att ha en bloggtävling (fototävling) tex, ditt bästa häst minne, eller sommar minne. ge gärna förslag vad ni vill ha som tävling!
-
-
pris blir godispåse  och något till kanske


-hyvää

Har kommit in massor med kommentarer idag! jätte roligt, fortsätt såhär. När vi startade bloggen hade vi ungefär 224 läsare om dagen, nu har det minskat lite men vi hade ju en "dålig" period. Hoppas vi får igång bloggen ordentligt! :) Skriver mera ikväll när jag pluggat!
-
En vanlig dag på bloggen egenligt BLOGGERY

'
'
'
v
-
seeya
-

Dagens fråga

FRÅGA TILL HÄSTÄGARE:

vad är det första ni tittar på när ni ska köpa en häst/ponny?


SEN TILL ALLA:

vad tycker ni om hoppsmurfarna?
Skriv precis vad ni vill!

Rosa Jofa Flexy ridhjälm

 

"Här presenterar vi en ny ventilationshjälm i modernt snitt ifrån Jofa. Den finns i både klassiska och mer tuffa färger. Finns i tre olika storlekar, och är försedd med en superfix baktill för smidig storleksjustering. Lätt att bära, med en vikt av endast 405 g. Hjälmen är ventilerad och skärmen löstagbar. Godkänd för både cykel (EN1078) och ridning (EN 1384). Inredet är löstagbart och går att tvätta i 40 grader. Hjälmen är tillverkad med sk inmould-teknik."

 

kommer härifrån!

 


WeatherBeeta / Joules

Hiss eller diss?

finns att köpa här, kan inte beställas till finland men i sverige går det bra!

Hiss eller diss?


Hiss eller diss?

--
--
tycker ni det har varit jobbigt med så många hiss eller diss?

Hiss eller diss?

-
-
vad tycker ni om att sätta glitter på hästarnas hovar? HISS ELLER DISS?
-
vad tycker ni om blingade hästhovar?
-
finns att köpa på ponnyprakt-

deppig

har inte alls skrivit något idag!
men är ganska deppig, hoppas hnokki blir bra.
Sen kommer jag inte på något att skriva om..


--


-
Mitt lilla snömonster ♥

Hnokki före jag hoppade upp..

-
idag har det varit både glädje och tårar! okej, inte tårar, men sjukt ledsen iallafall!
-

Idag åkte jag med T till stallet, snäll som hon är och vill skjutsa mig :D När vi kom dit kopplade vi på transporten, sen började jag fixa Hnokki. När jag var klar byggde jag fram lite hinder, och så började skritta fram. Han haltade men inte så farligt mycket utan han haltade i perioder några steg. Jag trodde att det var för att banan var så skumpig och hård ( all sand hade blivit bitar) så jag fortsatte, till slut trillade han ihop på knäna och var där en stund, eller några sekunder. Så gick han upp igen och chockade jag så tänkte börja gå till T och fråga om hon kunde kolla honom, men hon hade redan sett i fönstret att han haltade, så först skrittade jag honom och hon tittade, och sen när jag tog trav, då såg man riktigt riktigt hur han haltade. Så jag tog av all utrustning, och så kollade vi på honom. Inga svullnader eller bulor, vad kan det vara? en ledsen jag sätter in honom i hagen. Sen så fixade jag maten och massa småsaker. Sen så skjutsade snällaste bästa T hem mig igen :)
-
hoppas du är frisk imorgon♥
-

Hiss eller Diss ?

Jag väljer att hissa bomullsgrimskaft, dom är hållbara, snygga och väldigt mjuka ! det finns nästan inga nackdelar med dom ! jag älskar att använda dom ! :) Det är såna grimskaft som har alla möjliga färger !
Håller ni med ?Kontrollövning med bommar och hinder

Det här är en övning som tränar hästens lydnad. Den gör även hästen elastisk, Ryttaren lär sej rida rätt vägar på ett bra, lugnt och rytmiskt sätt.
Man kan om man vill få hästen att arbeta lite mer kan man öka avstånden mellan bommarna så hästen får ta i, eller så minskar man så hästen måste lyssna ännu mer för att inte göra fel.
1. Serien börjar med trav eller galopp över tre bommar.
2. Studs över tre små kryss
3. Trav eller galopp över tre bommar efter studsen.
Man kan variera med att hoppa sidohindren efter studsserien
Sidohindren kan även hoppas bara för sej på stora volter :)
Avstånden:
Fullstor häst ligger avstånden på studs ungefär 3,5m beroende på om man har kortgalopperande häst eller långgalopperad, och bommar ungefär 2,5-3 meter i galopp och traven ungefär 1,5 meter. Där får man anpassa sej till hästen.
Ponnyer kan man minska in allt ungefär en halvmeter så borde dom fixa det, som sagt. Kolla vad hästen klarar och inte klarar :)
Hoppas ni förstod lite av detta iaf (:

Statistiken flyyyger uppåt :D

Tack så mycket för att ni besöker våran blogg så mycket ! Det betyder <3 :D

Tänkte ha litet inlägg om lite outfits här då :)
Tänkte om jag skriver några färger på hästar, skriver jag en eller flera färger efter vad jag tycker passar bra till dom (: sen får ni gärna komma med synpunkter om mina tycken (:

Outfits:
Skimlar: Skimlar passar nog i de flesta färger, sen tycker jag oxå att det är skillnad från ponnyer och hästar, skimmel på hästar tycker jag nog att svart och ljusblå passar, vitt på skimlar är oxå väldigt snyggt. Ponnyer tycker jag kan ha rosa och såna gulliga färger, alltså jag skiljer inte på ponnyer och hästar nu men jag inser att det passar olika på ponnyer och hästar (:
Svarta: Jag tycker att de flesta ljusa färger passar på svarta hästar. Exempelvis rött, rosa, ljusblå, grön osv. Svart passar med ALLT (:
Bruna: Bruna hästar tycker jag klart ska ha brun utrustning ! det är klart snyggast ! Där gillar jag även rött och mörka färger passar :) Beige är snyggt oxå (:
Fuxar: Fuxar passar nog oxå till de flesta färger, utrustningsmässigt tycker jag att det ska vara kastanj färg på sadel & träns, annars är grönt en snygg färg, där kan mörka färger passa och vissa ljusa färger :) Beige är snyggt oxå (:
Skäckar: Det är olika på skäck till skäck, vissa har mer vitt än brunt eller svart exempevis, om den är mest skimmel läs om vad jag tyckte om färg på skimlar ovan, om den har mest av en annan färg som står här är det bara att läsa om det :)
Black: Blacka hästar, syftning på fjording. Här kan alla tycka ja e knäpp, men jag tycker gult, orange och såna färger passar (:

De finns olika nyanser på alla färger, men det är en smaksak. alla tycker olika, och det här e vad jag tycker (:
Jag tog de vanligaste färger (:
Det dampar lite här nu.. så det ser ut som de gör x] haha

MEN HALLÅÅ??

vill helst att mina hööks grejjer kommer i år?!?!?!??!?
hehe..

video

ska någon gång göra en video när jag hoppar :) så kan ni försöka hitta fel i den och sånt, borde få lite kritik eller vad man ska säga har ridit i snart 1 år utan att någon sakt till vad man gör för fel eller "komenterat" en. så det skulle väl vara ganska bra med det.  Kanske hoppar imorgon i varje fall. vet inte riktigt. Men nu måste jag plugga på svenska, kommer endå kugga på det men endå.
.
.

Saker jag lätt skulle kunna beställa nu..

.. fast sen var det ju inte gratis..
Dissa att bakgrunden på alla bilder är lite konstig, har en gammal dator och man kan inte fixa då!
Men det är ju endå bilden ni ska titta på (:
Nu är det ju inte så att jag skulle gå och köpa täcken och träns till hnookki,
det är ju lite väl eftersom han inte är min! Men det skulle vara grymt fint på honom.
Men det andra funderar jag på att beställa någon dag ! :)

PEPP

jag är sjukt glad, malin och jag har börjat tjäna på bloggen! :)
när vi fått tillräkligt mycket kan vi köpa något riktigt fint till stallet!
Jag försöker inte skryta eller något nu, men det är tack vare er som vi får det!
så nu har jag fått mitt sug tillbaka att blogga. inte bara för att vi ska få något,
utan det känns bara, nu kör vi!

funderar på att beställa en luva till hnokki en som matchar schabraket
som jag beställde för några veckor sedan, vet inte riktigt.  det är ju vitt.
Men vad tycker ni??
och just det, det där pannbandet jag funderade på att beställa till hnokki.
tycker ni att det skulle vara fult på en islänning? har hört det så jag tänker fråga er.
Snart ska hnokki jag ut och tävla igen. kommer säkert gå bra igen, hoppas jag :)
Så imorgon blir planen, ta ett lugnt dressyrpass eller rida ut (?) och transportträna
med mellanväggen så att vi kommer iväg också. Sen den 19onde när tävlingen är
så dagsverkar jag på ponnylyckan, kommer bli grymt kul iallfall!
+

NI FÅR GÄRNA TIPSA OM VAD VI SKA SKRIVA, det är ju trotsallt ni som läser, inte vi :)
Big Bear <3

Slänger in en bild på Big Bear så skriver jag ngt imorgon (:
Om ni undrar är jag expert på komma på smeknamn till hästar :) (a)

Min älskade Big Bear <3

kärlek<3


OMG !!!

Jag ber 10000000000000 gånger så mycket ursäkt att jag inte ens haft en tanke på att uppdatera bloggen !! :(
Det där när freddan skrev att ja ska skriva ett saftigt inlägg, det stämmer inte x]haha jag har ingen aning om vad ja ska skriva om såvida ni inte har något ni vill läsa om ! jag började ju skriva om alla hästar på ponnylyckan, men jag slutade, istället gör jag en film tror jag ;D det verkar kul (: hihi
läste just en blogg där jag & bobben används som bevismaterial till att inte använda paddar under elastiska benlindor ! jag vet hur farligt det är att inte ha paddar under ! jag använder ett par gelepaddar som bobben trivs med att ha under lindorna !
Det finns bevismaterial, sinni ;) dåligt att ljuga om sånt :)

beställa..

ska troligtvis beställa det här till hnokki! :)
bara för att jag tycker om att beställa saker från hööks! :)

bläbläblä

Det funkar inte att ladda upp bilder ;/ // Fredrika

RSS 2.0